ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1392 / 1393 / 1394 >

Zoetermeerse Raad stemt voor station Bleizo

donderdag 31 januari 2008

De Zoetermeerse gemeenteraad heeft op maandag 28 januari unaniem het voorstel voor de bouw van station Bleizo aangenomen. De gemeenteraad van Lansingerland heeft gisteravond 31 januari, na het ter perse gaan van deze krant, een beslissing genomen over het 'Bleizovoorstel'.

Gezien de complexiteit en tijdsdruk waaronder het project door de colleges van beide gemeenten tot stand is gekomen, zei wethouder Edo Haan van Zoetermeer verheugd te zijn met deze brede steun van de partijen. De wethouder benadrukte nog eens dat de komst van dit unieke knooppunt goed voor de lokale economie en werkgelegenheid is: "We hebben goud in handen met station Bleizo," aldus Haan. Het is het eerste knooppunt in Nederland waar auto, trein, Randstadrail en bus bij elkaar komen. Den Haag en Rotterdam worden makkelijker bereikbaar voor de reizigers. Haan: "Ik verwacht dat de sneltrams van Randstadrail in 2010 of 2011 door kunnen rijden naar station Bleizo."

Door ruime parkeergelegenheid hoopt de wethouder de automobilist uit te nodigen de auto te laten staan en verder te reizen met openbaar vervoer. Het station moet een aantrekkelijk punt worden voor vestiging van bedrijven. Tijdens de gemeenteraad van afgelopen maandag inZoetermeer spraken de raadsleden met name hun bezorgdheid uit over de leefbaarheid en sociale veiligheid in de omgeving van het toekomstige station. Volgens Eric Leupe (PvdA) heeft het project twee kanten. Naast de vele kansen die het project biedt, zoals betere verbindingen en werkgelegenheid, wil het raadslid eventuele verpaupering van bestaande bedrijfsterreinen in Zoetermeer voorkomen. Ook pleit de PvdA voor woningbouw voor Zoetermeerders, daar waar voor bedrijven bestemde locaties komen te verval-len. HenriŽtte van leeuwen, vice-fractievoorzitter van Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) prees de aanpak van beide colleges. Om veiligheid rondom station Bleizo te waarborgen moet er volgens Van Leeuwen ruimte gecreŽerd worden voor kinderopvang, gezondheids- en sportvoorzieningen en avondactiviteiten. Wethouder Haan verwacht naar schatting tien jaar nodig te hebben de diverse bedrijfsterreinen gefaseerd door te voeren. Haan: "Daar waar mogelijk sluiten we mogelijkheden tot woningbouw niet uit." Voor een snelle voortgang van het project is het van belang het transformator- en schakelstation van energienetbeheerder Tennet te verplaatsen van de noordkant naar de zuidkant van de A12. Om levering van voldoende energie in de Randstad te garanderen is een uitbreiding van het energiestation nog dit jaar noodzakelijk. De meerkosten van verplaatsing komen voor rekening van beide ge-meenten en bedragen naar verwachting acht miljoen euro voor onder andere het verlengen van ondergrondse kabels en extra bouwkosten.
Ruud Emous, projectleider van gemeente Lansingerland verwachtte op donderdagavond 31 januari een raadsbrede steun voor het station Bleizo. Emous: "Natuurlijk zullen er, net als bij de gemeenteraad van Zoetermeer, enkele kanttekeningen worden geplaatst." Volgens Emous neemt energiestation Tennet tot augustus dit jaar de tijd om een aantal praktische punten met betrekking tot de verhuizing uit te zoeken. Emous: "De bereidheid om te verhuizen van de noordkant naar de zuidkant is zeker aanwezig. Om de transformator over de A12 te verplaatsen moet onder andere een deel van het spoor worden verwijderd en een hoogspanningsmast worden verplaatst. Hiervoor zijn vergunningen nodig. Bovendien zal hierdoor de spoorlijn Den Haag - Utrecht en de A12 voor een aantal dagen voor het verkeer gesloten moeten worden."


Bericht geplaatst op zondag 2 maart 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 1 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |