ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1395 / 1396 / 1397 >

Snoei- en kapwerkzaamheden langs traject Randstadrail

vrijdag 29 februari 2008

De gemeente Zoetermeer begint binnenkort met snoei- en mogelijk kapwerkzaamheden langs het gehele Zoetermeerse traject van Randstadrail. Er wordt aan beide zijden van de lijn gesnoeid tot 2 meter buiten de hagen die direct langs de rails staan. De werkzaamheden worden uitgevoerd op verzoek van het Stadsgewest Haaglanden. Deze dringt er op aan de snoeiwerkzaamheden met spoed uit te voeren. Om die reden wordt maandag 3 maart een start gemaakt met de werkzaamheden langs de lijn Randstadrail.

De exploitant van Randstadrail HTM heeft geconstateerd dat bomen en struiken in het zicht van de bestuurder staan dan wel tot boven de bovenleiding zijn gegroeid. Hierdoor worden de zichtlijnen van de bestuurders gehinderd waardoor zij de voorgeschreven snelheden niet kunnen halen. De HTM merkt zelfs op dat indien de snoeiwerkzaamheden niet worden uitgevoerd zij de veiligheid van de reizigers niet meer kan garanderen en dat er problemen in de dienstregeling kunnen optreden.

De gemeente beaamt dat het hier gaat om een veiligheidsrisico. Verder heeft het Stadsgewest verzocht om ook bepaalde bomen langs het traject te kappen. Hiervoor heeft de gemeente geen toestemming gegeven. Het kappen van bomen gebeurt nadat hiervoor de nodige procedure is gevolgd, op zijn vroegst pas komend najaar. Wel worden de boven de bovenleiding hangende takken verwijderd.

Verder is het zo dat in principe tot uiterlijk 15 maart (begin broedseizoen) gesnoeid en gekapt mag worden. Echter in dit geval is het door de omvang van dit werk niet haalbaar de snoeiwerkzaamheden voor deze datum uit te voeren. Dit betekent dat het werk kan uitlopen. Uiteraard wordt er bij de uitvoering van de werkzaamheden op toegezien dat de Flora- en Faunawet strikt wordt gehanteerd.

Tenslotte is er een risico dat werkzaamheden boven de bovenleiding buiten de in dienststelling van de tramlijn moeten plaats vinden. Het gevolg kan zijn dat de werkzaamheden in de avond en vroege ochtend uitgevoerd gaan worden.


Bericht geplaatst op vrijdag 7 maart 2008
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 29 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |