ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1399 / 1400 / 1401 >

'Extra halte Randstadrail in Noordhove'

vrijdag 15 februari 2008

Een nieuwe Randstadrail-halte ter hoogte van de Ruimtebaan moet uitkomst bieden aan reizigers uit Noordhove en Seghwaert. De gemeente Zoetermeer dringt er bij het stadsgewest Haaglanden op aan, dat dit station 'op de kortst mogelijke termijn' wordt gerealiseerd.
De gemeente reageert op de nota 'Naar een toekomstbestendige bereikbaarheid' waarin het stadsgewest de ontwikkeling van het autoverkeer en het openbaar vervoer in de Haagse regio schetst. De halte Ruimtebaan, op de grens van de wijken Seghwaert en Noordhove, wordt genoemd als een 'verkenningsproject'. Wat Zoetermeer betreft is er ruimte voor een extra halte op de Oosterheemlijn tussen de stations Seghwaert en Willem Dreeslaan (Oosterheem). In de eerste plannen van Randstadrail was deze halte wel opgenomen, maar is deze na een bezuiniging geschrapt.
Zoetermeer grijpt de Haaglandse verkeersnota ook aan om aandacht te vragen voor de A12. De snelweg staat geregeld muurvast en daardoor ook de hoofdwegen van Zoetermeer. Verbreding van de Afrikaweg en de Oostweg is niet voldoende. De gemeente stelt voor om ook de A12 op de 'kortst mogelijke termijn' aan te pakken.
Ze stelt voor om wat creatiever om te gaan met het asfalt. Op de noordelijke rijbaan kan een extra rijstrook worden gecreŽerd door de bus over de vluchtstrook te laten rijden. De busbaan doet dan dienst als extra rijstrook. Volgens de gemeente kan het verkeer 's ochtends richting Den Haag daardoor makkelijker invoegen. De maatregel is niet alleen goed, maar ook snel te uit te voeren. Zoetermeer doet ook een pleidooi voor verlaging van de maximumsnelheid op de A12 naar 100 kilometer per uur. De gemeente voert al jaren een lobby voor de snelheidsverlaging. Niet alleen zou het autoverkeer daardoor beter doorstromen, ook de geluidsoverlast in de aangrenzende wijken Driemanspolder en Meerzicht neemt er door af.


Bericht geplaatst op maandag 10 maart 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 15 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Oosterheemlijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |