ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1402 / 1403 / 1404 >

Gehandicapten niet meer met Regiotaxi

zondag 24 februari 2008

Mensen met een handicap en ouderen kunnen mogelijk in de toekomst geen gebruik meer maken van de Regiotaxi. Stadsgewest Haaglanden, dat verantwoordelijk is voor deze vorm van goedkoop vervoer, denkt erover om de Regiotaxi niet meer voor deze groep in te zetten.

Het gaat daarbij om mensen die van de overheid geld krijgen, omdat ze niet zelfstandig met het openbaar vervoer of met een auto kunnen reizen. Wat een dergelijk besluit betekent voor de overige groepen die met de Regiotaxi rijden, is nog niet duidelijk.

Een onderzoek moet de wenselijkheid van de Regiotaxi voor de gehandicapte en oudere klanten duidelijk maken. Welk alternatief er is, zegt het stadsgewest niet.
Het onderzoek moet zijn afgerond voordat het stadsgewest op zoek gaat naar een nieuwe vervoerder. Dat gebeurt eind van het jaar via een openbare aanbesteding. Bedrijven kunnen zich aan de hand van een lijst met eisen inschrijven voor het vervoer. Het bedrijf dat de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, krijgt de opdracht.

Op dit moment verzorgt het bedrijf BTR nog het vervoer. Dat bedrijf ligt al lang onder vuur, onder meer omdat het de klanten niet snel genoeg ophaalt.

Het stadsgewest hoopt die problemen in de toekomst te voorkomen door strengere eisen te stellen aan bedrijven. Daarom brengt Haaglanden de eigen ervaringen in kaart én gaat het die van andere deeltaxisystemen onderzoeken.

Dat het contract met de Rotterdamse vervoerder BTR niet automatisch wordt verlengd, betekent niet dat het bedrijf wordt uitgezonderd van de aanbestedingsprocedure voor de Regiotaxi. Dat is juridisch niet mogelijk, stelt Haaglanden. Voor de hand ligt het niet dat BTR zich opnieuw inschrijft.

De Regiotaxi moet niet worden verward met de Taxibus. Die is er voor Haagse ouderen en gehandicapten die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.


Bericht geplaatst op vrijdag 14 maart 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zondag 24 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |