ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1409 / 1410 / 1411 >

Einde spoor voor stationsgebouw

vrijdag 8 februari 2008

Echt leuk vinden ze het niet, maar met de sloop van het oude stationsgebouw van Zoetermeer oost verdwijnt ook een deel van hun eigen geschiedenis. "Mijn man, Ton, heeft het gebouwtje maar liefst 35 jaar schoongehouden," vertelt An Boin. "Dat deed hij er dagelijks bij, nast zijn werk bij de NS. Veertig jaar lang heeft hij gewerkt aan het onderhoud van het spoor."
Via het werk van Ton kon het echtpaar twintig jaar geleden het oude spoorhuis tussen het spoor en de A12 betrekken. Veel last van voorbijrazende treinen hebben ze niet. "We horen ze niet meer, we zijn er helemaal aan gewend."
Het loket werd ruim vijf jaar geleden gesloten. Daarmee verloor het stationsgebouw zijn functie. De NS kondigde vorig jaar aan dat het gebouwtje tegen de vlakte zou gaan. "Maar we wisten niet dat het nú gesloopt zou worden."
Waar nu alleen de funderingen te zien is naast een hoop verwrongen staal, moet in de toekomst een verwarmde wachtruimte voor treinreizigers verrijzen. Treinkaartjes blijven net als nu alleen verkrijgbaar bij de kaartjesautomaat.
Station Zoetermeer Oost is het oudste station van de stad. In 1870 werd op deze plek het station Zoetermeer-Zegwaard geopend. Dit werd in 1938 gesloten. Pas ver na de Tweede Wereldoorlog, in 1965, werd het station, mmet het net gesloopte stationsgebouw, weer in gebruik genomen. In 1973 werd het huidige station Zoetermeer bij de Mandelabrug geopend. Het oude Zoetermeerse station werd hernoemd tot Zoetermeer Oost. Dagelijks stoppen daar nu de stoptreinen tussen Den Haag en Utrecht.


Bericht geplaatst op zondag 23 maart 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 8 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Stations algemeen | Loketten

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |