ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1417 / 1418?print=1 / 1419 >

Fietsen blijven overdag taboe in Randstadrail

vrijdag 4 april 2008

Wie doordeweeks overdag met zijn fiets van Den Haag naar Zoetermeer wil, zal zelf moeten trappen. Het meenemen van een tweewieler in een voertuig van Randstadrail blijft ook in de toekomst verboden.

Dat schrijft het Haagse college aan de gemeenteraad. De raad had het stadsbestuur gevraagd mogelijk te maken dat de fiets gedurende de hele dag meegenomen kan worden in Randstadrail. Het college wijst dat voorstel nu af. Een fiets in de sneltram mag alleen na 19:00 uur en in de weekenden de hele dag.

Het belangrijkste argument tegen het fietsvervoer overdag, is de drukte. Het stadsbestuur vreest dat de aanwezigheid van fietsen tot veel ergernis bij de overige reizigers zal leiden. Bovendien zou door het trage in- en uitstappen de dienstregeling in gevaar kunnen komen. Voorts wordt gevreesd dat bij calamiteiten, wanneer voertuigen snel ontruimd moeten worden, het meenemen van een fiets tot problemen leidt.

In de Rotterdamse metro worden fietsen overdag ook geweigerd. Het Haagse college vond het daarom verwarrend om in de Haagse voertuigen van Randstadrail een ander beleid te voeren. 'Dit zou de helderheid voor reizigers niet ten goede komen'.

Onlangs bleek dat vervoerder HTM ook in de avonduren mensen geweigerd heeft hun fiets mee te nemen in een voertuig van Randstadrail. Vooral in de tramtunnel werd het meenemen van de fiets verboden. Het bleek om een misverstand te gaan. De HTM maakte gebruik van een oude versie van de huisregels, waarin stond dat het meenemen van fietsen niet was toegestaan. Volgens de gemeente Den Haag zou het probleem nu verholpen moeten zijn.


Bericht geplaatst op zaterdag 5 april 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 4 april 2008
Meer nieuwsberichten over | Fietsen | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |