ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1418 / 1419 / 1420 >

NedTrain in Leidschendam gaat fors groeien

dinsdag 1 april 2008

NedTrain in Leidschendam, onderhoudsbedrijf van NS voor rollend materieel, gaat flink uitbreiden. De hal met twaalf binnensporen wordt gereed gemaakt voor het onderhoud van 90 Sprinter Light Trains (SLT), die NS heeft gekocht en die komend najaar gaan rijden. Ook gaat het bedrijf, nu al het grootste onderhoudsbedrijf van NS, het servicewerk doen aan zeven lightrail-treinen (zogeheten GelenkTriebWagens of GTW's) van vervoerder Arriva. Ook komen elf nieuwe treinstellen van de Rotterdamse RET in onderhoud, die in samenwerking met de Haagse HTM op Randstadrail tussen Rotterdam en Den Haag gaan rijden.

"Dit betekent voor ons veel nieuw werk, waarvoor we de locatie gaan aanpassen. We gaan ons ook voorbereiden op de nieuwe technieken, die bij deze treinen horen. We verwachten dat de werkgelegenheid met circa 20 zal toenemen tot 300," aldus productmanager Robin Turkenburg. De operatie zal een investering vergen van bijna 8 miljoen euro.
Behalve nieuwe outillage komt er in de locatiehal een aanpassing van twee van de twaalf binnensporen. "Daar komen twee werkputten bij, omdat we van doen krijgen met lagevloertreinen. Die zijn geschikt voor mensen met een rolstoel, omdat zij bij het in- en uitstappen geen niveauverschil met het perron hebben. De NS schaft de treinen aan om te kunnen voldoen aan het groeiend aantal reizigers."
NedTrain, dat in het land nog drie grote onderhoudsbedrijven heeft, werkt niet alleen voor de NS, maar ook voor Arriva, Veolia, onderdeel van het Franse CGEA, Connexxion en Syntus. De laatste is een gezamenlijk bedrijf van NS en Keolis, dat actief is in de Achterhoek en Twente.
NedTrain probeert zich al enige tijd te moderniseren om klaar te staan als het vervoersnet in Nederland als gevolg van Europese liberaliseringsafspraken wordt vrijgegeven. "Wij willen voor NS blijven werken, maar als andere op de markt komen willen wij ook voor hen een goede partner zijn," aldus Turkenburg.
Turkenburg werd in dat verband onlangs door de branchevereniging BVDO benoemd tot 'Onderhoudsmanager van het jaar 2008'. Uit negentien kandidaten werd hij gekozen vanwege opmerkelijke verbeteringen in het onderhoudsproces in Leidschendam. In overleg met personeel en klanten ging hij over tot een 7x24-uursdienst. "Daardoor kunnen wij ons beter aan de afspraken houden en leveren we elke acht uur een trein af. Onze afleverbetrouwbaarheid steeg van 30 tot 95 procent. De NS is blij met deze tijdwinst."


Bericht geplaatst op zondag 6 april 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 1 april 2008
Meer nieuwsberichten over | Trein algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |