ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1431 / 1432 / 1433 >

Miljoenen voor lijn naar Rotterdam

donderdag 8 mei 2008

Als alles goed gaat, kunnen de eerste reizigers in de herfst van volgend jaar gebruikmaken van een nieuwe snelbus tussen Zoetermeer en Berkel en Rodenrijs. De zogenoemde Zoro-bus gaat pendelen tussen Centrum-West (Zoetermeer-Rotterdam) en de Randstadrail-halte Rodenrijs. Daar kunnen reizigers overstappen op de Erasmuslijn naar Rotterdam.
Het voordeel voor de forens is een snellere verbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam. Waar reizigers nu langere tijd onderweg zijn met de 'gewone' Connexxion-bus of via overstappen met Randstadrail, zouden ze in de toekomst met de Zoro een halfuur kwijt zijn.

De gemeente Zoetermeer zet binnenkort een belangrijke stap op weg naar de realisering van de buslijn. Het stadsbestuur wil ruim 3,7 miljoen euro vrijmaken voor de aanleg van vrije busbanen langs de Oostweg en de Zuidweg. De werkzaamheden gaan begin 2009 van start. Ruim tachtig procent van de financiering bestaat uit subsidiegelden, de gemeente draagt zelf bijna 600.000 euro bij.

De bus rijdt straks langs de dorpen Bleiswijk en Berkel, tegenwoordig de gemeente Lansingerland. De Zoro wordt hier niet overal met even groot enthousiasme ontvangen. Sommige bewoners vinden dat de bus te dicht langs de woningen komt. De Stadsregio Rotterdam, opdrachtgever en belangrijke financier van het project,gaat er niettemin vanuit dat de werkzaamheden in Lansingerland nog voor het einde van het jaar kunnen beginnen. De ingebruikname is gepland voor 'het derde kwartaal van 2009'.

De Zoetermeerse gemeenteraadscommissie ruimte buigt zich 21 mei over de investering in de Zoro-bus.


Bericht geplaatst op vrijdag 9 mei 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 8 mei 2008
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |