ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1434 / 1435?print=1 / 1436 >

NS moderniseert laatste Sprinters voor 42 miljoen

donderdag 19 april 2007

De Nederlandse Spoorwegen investeren nog eens 42 miljoen euro in het moderniseren van de laatste zestig rijtuigen van het type Sprinter. De afgelopen jaren werden al 180 rijtuigen van dit type trein voorzien van een nieuw interieur. NS is tevreden over het resultaat van de eerdere opknapoperatie en heeft daarom besloten om opnieuw miljoenen euro's te investeren in de Sprinters.

Vanaf maart 2008 kan het spoorwegbedrijf de vernieuwde treinen weer inzetten op lijnen in de Randstad.

Op dat moment hebben ze gestoffeerde stoelen met een zachtere zit, ruimere balkons en glazen tussenwanden. De gerenoveerde treinstellen beschikken ook over systemen die reizigers met beeld en geluid op de hoogte brengen van de meest recente reisinformatie.

De vernieuwing heeft positieve gevolgen voor het energieverbruik. Dat daalt met 25 procent en levert daarmee een bijdrage aan de ambitie van NS om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. In juli 2009 is de ombouwoperatie van de Sprinters helemaal afgerond.

Eerder werd al bekend dat NS vanaf eind 2008 de beschikking krijgt over de eerste Sprinters van de volgende generatie. Deze onderscheiden zich van het gerenoveerde type door de gelijkvloerse instap en aircosystemen. Met deze order van 35 treinstellen is een bedrag van 248 miljoen euro gemoeid.


Bericht geplaatst op maandag 12 mei 2008
Letterlijk bericht Zakenreisnieuws van 19 april 2007
Meer nieuwsberichten over | Sprinter / materieel

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |