ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 143 / 144 / 145 >

Verstoringen in week 5 van 2002

maandag 28 januari 2002

In de vijfde week van 2002 werd het treinverkeer in en rond Zoetermeer getroffen door een drietal opmerkelijke storingen en versperringen. Een radiostoring, een bommelding en een loopvogel.

Maandag 28 januari
Maandag 28 januari kampte de Railverkeersleiding bij Den Haag Centraal met een storing in de zogenaamde Telerail. Dit systeem wordt gebruikt voor communicatie tussen machinisten en de treindienstleiding. Seinen en het beveiligingsysteem ATB werkten gewoon naar behoren. Desondanks wordt bij een Telerail-storing een algemene snelheidsbeperking opgelegd van 40 km/h. Het spreekt voor zich dat dit forse vertragingen en gemiste aansluitingen tot gevolg had. Op de Zoetermeer Stadslijn en de Hofpleinlijn reden hierdoor minder treinen.

Woensdag 30 januari
Op woensdag 30 januari is op station Zoetermeer Oost groot alarm geslagen na ontdekking van een mogelijke bom. Het treinverkeer raakte behoorlijk verstoord.

  • 14:45 Politie krijgt telefonische melding van 'verlaten koffer met uitstekende draden'
  • 15:28 Verdacht pakketje op Zoetermeer Oost gevonden. Politie doet onderzoek, treinverkeer stilgelegd.
  • 15:32 Station ontruimd.
  • 15:48 Explosieven Opruimingscommando is vanuit Culemborg onderweg naar Zoetermeer
  • 15:54 Zuidweg, fietstunnel en Stationsstraat worden afgesloten
  • 16:23 Brandweer rukt uit. Station wordt wordt via noordzijde bereikt.
  • 16:30 Explosieven Opruimingscommando arriveert bij het station.
  • 17:20 Station en omgeving worden vrijgegeven.

Tussen Den Haag Centraal en station Zoetermeer pendelde een trein. De NS heeft Connexxion-bussen ingezet tussen station Zoetermeer enerzijds en Zoetermeer Oost en Gouda anderzijds. Waar reizigers bij station Oost moesten opstappen, is me niet bekend. Toen de Zuidweg nog niet afgesloten was, pikten ook normale lijndiensten (170, 52, 204) reizigers van station naar station op. Later werd het busverkeer (lijnen 52, 71/72, 74, 170, 203 en 204) omgeleid, deels dwars door Rokkeveen.
Er werd even overwogen de nabij gelegen A12 af te sluiten, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd.

De koffer is geopend door een krachtige waterpuls uit een speciale robot, waarna bleek dat de draden toebehoorden aan een onschuldige laptop. De politie vermoedt een opzettelijke 'grap' omdat de koffer dusdanig lag (plat op de kant, gecentreerd voor de kaartjesautomaat) dat toeval werd uitgesloten. Om 17:20 werd het treinverkeer vrijgegeven, maar vertragingen bleven tot in de avond doorwerken.
Bron: Artikel 'Nepbom op station-Oost' Haagse Courant 30 januari 2002

Zaterdag 2 februari
Op de ochtend van zaterdag 2 februari is even ten zuiden van de Vlietbrug bij station Leidschendam-Voorburg een heuse emoe (Dromaius novae-hollandiae, een aan de struisvogel verwante Australische loopvogel) ontsnapt. Het dier hield de spoorbaan bezet, waarop om 10:45 het treinverkeer stilgelegd werd. De emoe is na 20 minuten door politie en dierenambulance-personeel gevangen, en teruggebracht naar zijn baasje. Het treinverkeer is daarop hervat.
De eigenaar van de emoe verklaarde later het dier schrok van de stoomfluit van de voorbijrijdende stoomtrein, die op deze trouwdag van PWA en Máxima rondritten reed Pijnacker - Blijdorp - Delft - Den Haag HS - Leidschendam-Voorburg - Pijnacker.


Bericht geplaatst op maandag 4 februari 2002
Eigen nieuws; maandag 4 februari 2002
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Ongeplande tijdelijke stremmingen en aanpassingen bus | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |