ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1441 / 1442 / 1443 >

Nachtbus Zoetermeer vernieuwd

donderdag 24 april 2008

De 'Veilig Stappen bus', die al ruim tweeënhalf jaar elk weekeinde 's nachts door Zoetermeer rijdt, blijkt een succes.

"De laatste tijd maken zo'n 130 stappers per weekend gebruik van de bus," onthult een woordvoerster van de gemeente Zoetermeer. De initiatiefnemers uit de horeca -Locomotion, Grandcafé Vrienden, Spetters, Estupendo Plaza, Het Brouwhuis en Amphion- en de gemeente Zoetermeer hebben nu besloten definitief door te gaan met de bus.

Om dit te bekrachtigen ondertekenen de partners op dinsdag 22 april om 14:00 uur het 'convenant NachtBus Zoetermeer'. Aan de Nachtbus Zoetermeer doen ook The Old Pal en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zoetermeer-Oostland mee. Met elkaar staan zij voor de veiligheid tijdens het uitgaan in Zoetermeer. Het streven is dat de bus binnen drie jaar zo bekend en succesvol is, dat de bus financieel op eigen benen kan staan.

De horecaondernemers in Zoetermeer willen met de nieuwe bus bereiken dat nog meer jongeren op een veilige manier gaan stappen. Ze kunnen met de nachtbus naar de verschillende horecagelegenheden in de stad gaan en, als ze terug willen, wederom van de bus gebruikmaken.
De bus krijgt ook een nieuwe naam: 'Nachtbus Zoetermeer'. Op deze manier willen de initiatiefnemers een breder publiek bereiken en "niet alleen jongeren zoals tot nu toe het geval was," aldus de gemeentelijk woordvoerster. Iedereen die uitgaat in Zoetermeer wordt thuis opgehaald, naar de uitgaansgelegenheid gebracht en weer thuis gebracht.

De bus gaat vanaf 29 april rijden en is tot 1 september 2008 gratis. Daarna zijn voor een klein bedrag kaartjes te koop bij de diverse uitgaansgelegenheden. De nieuwe bus wordt van zowel binnen als buiten 'gestyled' en zo duidelijk herkenbaar. Ook krijgen de bushaltes echte halteborden en komt er een nieuwe website: Nachtbus Zoetermeer, waar alle informatie over de bus duidelijk te vinden is, waaronder de rijroutes.


Bericht geplaatst op maandag 12 mei 2008
Bron: Streekblad en Algemeen Dagblad
Meer nieuwsberichten over | Nachtbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |