ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1443 / 1444 / 1445 >

Toegankelijkheid Randstadrail beter

donderdag 15 mei 2008

De toegankelijkheid van Randstadrail voor gehandicapten is het afgelopen jaar flink verbeterd, maar kan nóg beter. Dat blijkt uit het onderzoek dat gehandicaptenorganisatie Voorall en de Werkgroep Integraal Toegankelijk Openbaar Vervoer (WITOV) donderdag presenteerden aan Peter Smit, namens het stadsgewest Haaglanden verantwoordelijk voor verkeer en vervoer.
Voor het onderzoek werden metingen verricht bij de 140 stopplaatsen van Randstadrail 3 en 4. "Daarvoor hebben we de spleetmeter gebruikt, een koffertje met daarin een contragewicht. Zo blijft hij op het perron staan," legt Jaap Trouw uit, adviseur verkeer en vervoer van Voorall.

Bij elk perron werden twee metingen verricht: het hoogteverschil en de breedte tussen het perron en het voertuig. Aan de hand van de metingen kregen de perrons een kleur toebedeeld. Slechts dertien perrons scoorden een onvoldoende en kregen een rood kleurtje. "Maar daar zitten ook drie noodhaltes bij. Er zijn dus eigenlijk tien punten die nog aangepakt moeten worden."

Zo is de ruimte tussen perron en voertuig bij de halte Leidschenveen met 125 mm veel te breed. "Rijkswaterstaat houdt als maximale afwijking 100 mm hoog en 100 mm breed aan. Maar veel rolstoelen kunnen dit eigenlijk niet overbruggen. Rijkswaterstaat heeft daar echter geen boodschap aan." Desondanks vallen de meeste perrons in de gele (maximaal 50 mm hoogteverschil en een maximale breedte van 75 mm) en de groene categorie (20 en 50 mm).

De metingen werden zowel in juni vorig jaar als in maart dit jaar verricht. "In de tussentijd is er veel aangepast. Forepark was een ramp, maar de halte is nu erg verbeterd." Trouw hoopt dat het rapport wederom verbeteringen tot gevolg heeft. "En binnenkort willen we beginnen aan een onderzoek naar de infrastructuur rondom de haltes, waaronder de liften en hellingbanen."


Bericht geplaatst op vrijdag 16 mei 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 15 mei 2008
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |