ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1447 / 1448 / 1449 >

BTR: Met de Regiotaxi gaat het juist heel goed

donderdag 28 februari 2008

Het gaat goed met de Regiotaxi Haaglanden. Dat beweert althans het vervoerbedrijf BTR dat mensen die slecht ter been zijn per taxi door de regio vervoert.
Boze klanten, politieke actie en een ultimatum van het stadsgewest mogen het tegendeel suggereren, directeur Henk van Beek is tevreden over de laatste maanden "we hebben de zaak echt op poten gekregen."
Vorige week maakte Haaglanden bekend dat het contract met de BTR niet automatisch wordt verlengd. Ook moet het bedrijf binnen twee maanden veel minder klachten krijgen van klanten en veel vaker op tijd rijden dan in 2007, anders gaat per direct de stekker eruit.
Van Beek ziet de zogehete ingebrekestelling niet als een motie van wantrouwen. "Die is gebaseerd op de prestaties over heel 2007. Begin vorig jaar voldeden we niet aan de eisen. De laatste drie maanden wel. Ik maak me dan ook geen zorgen."
Dat de BTR vanaf september 2006 tot ver in 2007 niet aan de eisen voldeed is een understatement. Het regende destijds klachten over de vervoerder die klanten letterlijk en figuurlijk in de kou liet staan. Diverse keren beloofde BTR beterschap, maar het bedrijf bleef in gebreke. Het leverde de Rotterdamse vervoerder al eens een boete op van 15.000 euro. "De start van BTR was heel erg slecht," stelt ook Ton Hilhorst, hoofd openbaar vervoer van het Stadsgewest Haaglanden. "En het bedrijf heeft ook in 2007 niet kunnen waarmaken wat het beloofd heeft."
Maar Hilhorst wil het ultimatum van twee maanden niet te zwaar aanzetten. "Het is zeker niet zo dat we zeggen: BTR bakt er helemaal niks van."
Sterker: het stadsgewest vraagt zich ondertussen af of de Regiotaxi niet een te lastig vervoerssysteem is geworden, dat te hoge eisen stelt aan het bedrijf dat de uitvoering doet. Een onderzoek moet uitwijzen of alle ellende vooral BTR is aan te rekenen of ook het systeem.
Daarbij ligt ook de vraag op tafel of de Regiotaxi in de huidige vorm doorgaat. Ooit bedoeld om sociale bezoekjes mogelijk te maken voor afhankelijke mensen, zou de regiotaxi nu steeds meer een dienst worden voor woon-werkverkeer en ziekenhuisritten.
"Het ligt nog helemaal open. Het onderzoek moet nog gedaan worden," stelt Ton Hilhorst vast. Maar het zou volgens hem inderdaad zo kunnen zijn dat Haaglanden voor de mensen die slecht ter been zijn (en geld van de overheid krijgen voor vervoer) straks een nieuw systeem opzet. De Regiotaxi blijft dan wel bestaan, maar voor een kleinere klantenkring. Hilhorst: "In steden is de Regiotaxi dan niet zo nodig, in de buitengebieden wel."


Bericht geplaatst op zondag 8 juni 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 28 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |