ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1454 / 1455 / 1456 >

Wissels RandstadRail aan vervanging toe

maandag 9 juni 2008

De HTM wil snel vijf wissels op het RandstadRail-spoor vervangen. De zogenoemde wisselstellers, de mechanis-mes die de wissels in beweging brengen, deugen niet.
De vervanging is nodig, zodat de sneltrams vanaf september vaker kunnen rijden. Het is een probleem dat vooralsnog onoplosbaar is gebleken: haperende wissels op het baanvak van RandstadRail tussen Den Haag en Zoetermeer. Met als gevolg soms storingen en stilstaande voertuigen. Vooral de wissel bij halte Leidschenveen, precies op het kruispunt van de Haagse en Rotterdamse tak van RandstadRail, vertoont nog steeds kuren.
"We staan aan de vooravond van een frequentieverhoging en dan moeten de storingen minimaal zijn," legt een woordvoerder van de HTM uit. Na de zomer zal in de spits elke vijf minuten een sneltram rijden. Op het gedeelte waar de lijnen 3 en 4 samen rijden, tussen Den Haag en Zoetermeer Centrum West gaat de frequentie omhoog naar elke 2,5 minuut een sneltram.
De gemeente Den Haag en het stadsgewest Haaglanden, de huidige en toekomstige eigenaar van de wissels, vinden het nog te vroeg voor schadeclaims richting de leverancier van de wissels.

RandstadRail rijdt de laatste maanden met steeds minder problemen, maar juist de afgelopen week waren er weer de nodige storingen. Die zijn volgens de HTM niet toe te schrijven aan haperende wissels. Op woensdag 28 mei bijvoorbeeld legde een computerstoring het tramverkeer een aantal uren lam.
Ook reizigersorganisatie Rover ziet een vooruitgang met RandstadRail, maar daarnaast toch ook de nodige verbeterpunten. "De beschutting tegen wind en regen op de perrons is te beperkt," weet woordvoerder Maarten Batenburg. "Op de haltes in Oosterheem waai je weg. Trek daar de overkapping door."
De haltes moeten beter worden schoongehouden, vindt Rover. En de liften functioneren nog altijd niet behoren. Vrijwel dagelijks zijn er storingen, zo stelde Batenburg vast tijdens een inspectierondje. "Dan zie je mensen op trappen stuntelen met kinderwagens. Dat kan dus echt niet."


Bericht geplaatst op woensdag 18 juni 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 9 juni 2008
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |