ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1455 / 1456 / 1457 >

Station Bleizo dichterbij

dinsdag 10 juni 2008

Het nieuwe NS-station Bleizo, ten oosten van Zoetermeer, is een flinke stap dichterbij gekomen. De verplaatsing van het hoogspanningsstation, die noodzakelijk is, blijkt technisch mogelijk. Energiebeheerder Tennet werkt mee aan een verhuizing.
Met de trein of de sneltram naar station Bleizo en daar overstappen op de bus naar Rotterdam. Over een aantal jaar moet aan de oostkant van de stad, net voorbij het NS-station Zoetermeer Oost, een nieuw openbaar vervoerknooppunt komen. Op het snijpunt van de nog door te trekken Oosterheemlijn (RandstadRail) en de treinlijn Den Haag - Utrecht willen de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland niet alleen een nieuw station maar ook een compleet bedrijventerrein aanleggen. Er wordt rekening gehouden met 80.000 tot 150.000 vierkante meter kantoorruimte.

Cruciaal in het plan is de verplaatsing van een hoogspanningsstation van energiebeheerder Tennet. Dat blijkt technisch mogelijk, en meer dan dat. Tennet is bereid om het transformator- en schakelstation te verplaatsen en een nieuwe te bouwen aan de zuidzijde van de A12. De energiebeheerder stelt één belangrijke eis: ze wil uiterlijk in september beginnen met de bouw van het nieuwe hoog-spanningsstation.

Er is voor Zoetermeer en Lansingerland veel aangelegen dat het station Bleizo er komt. De gemeenten betalen de meerkosten van de verplaatsing van het hoogspanningsstation. Voor Zoetermeer komt dat neer op een investering van circa zes miljoen euro. Dat ligt overigens nog ruim binnen het budget van 7,5 miljoen euro dat vooraf was gesteld.
Het project staat onder grote tijdsdruk. De gemeenteraadscommissie ruimte buigt zich er vanavond over, de gemeenteraad moet op 23 juni een besluit nemen. Als er vervolgens geen zwaarwegende bezwaren komen, kan de planning worden gehaald. Komen die bezwaren wel, dan wordt van de verhuizing afgezien. In dat geval is de realisering van het nieuwe NS-station Bleizo 'zeer twijfelachtig' heeft een woordvoerder van Lansingerland al eerder laten weten. De verplaatsing van het hoogspanningsstation heeft heel wat voeten in aarde.
Zo moeten de A12 en de spoorlijn Utrecht-Den Haag twee dagen worden afgesloten.


Bericht geplaatst op woensdag 18 juni 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 10 juni 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |