ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1466 / 1467 / 1468 >

Erasmuslijn stopt op busplatform Centraal Station

woensdag 2 januari 2008

De Erasmuslijn van RandstadRail krijgt toch geen ondergrondse perrons bij het Centraal Station in De nHaag. De lighrail krijgt in plaats daarvan een halte op het busplatform boven het station.

Dat staat in een brief van wethouder Smit (VVD verkeer) aan de gemeenteraad. RR komt nu nog aan op de sporen 11 en 12 op CS. Aan het einde van 2011 moeten die worden teruggegeven aan Prorail, omdat de Spoorwegen ze wil gebruiken voor het uitbreiden van de capaciteit. De bedoeling was dat RR twee ondergrondse sporen zou krijgen. De totale kosten van het project werden geschat op 49 miljoen euro.
Pikant detail is dat wethouder van Woensel in Februari 2007 moest aftreden vanwege dit project. Hij dacht dat de aanleg van RR veel goedkoper zou uitvallen dan eerder geraamd en dat er twaalf miljoen euro van dit project naar de aanleg van de ondergrondse sporen kon gaan. Later bleek RR toch duurder, waarna Van Woensel zijn ontslag aankondigde. Hij werd uitgerekend vorige maand wethouder in Leiden.
Uit nieuw onderzoek van de gemeente blijkt dat het onmogelijk is om de sporen ondergronds aan te leggen. Er zijn nieuwe regels op het gebied van veiligheid in tunnels. Dat leidt ertoe dat aanleg veel duurder zou worden. Daarnaast zou de aanleg van een tunnel zorgen voor ónvoorziene complicaties met de bestaande fundering van het busplatform en de fundatie van de nieuwe stationshal'. Ook zouden meer kabels en leidingen moeten worden omgelegd. De gemeente heeft daarop tal van varianten onderzocht, maar geen daarvan zorgde voor een goede afwikkeling van de passagiersstromen. Vandaar dat is gekozen voor verplaatsing naar het busplatform. De bedoeling is dat in 2009 met de bouw wordt begonnen.


Bericht geplaatst op vrijdag 20 juni 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 2 januari 2008
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Station Den Haag Centraal

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |