ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1478 / 1479 / 1480 >

Winsten Oosterheem in gratis OV

vrijdag 16 mei 2008

Oosterheem, het Slochteren van de gemeente Zoetermeer. Wethouder Edo Haan (PvdA, financiŽn) moet zelf lachen om zijn opmerking. Het beeld klopt: Oosterheem als een soort aardgasbel die de kas spekt van de gemeente. Het geld gaat onder meer naar het Stadshart. "Daar wordt iedereen beter van."

Het was een naargeestige periode waaraan veel Oosterhemers van het eerste uur liever niet worden herinnerd. In 1999 werd de bouw van de wijk stilgelegd. Honderden gedupeerde kopers beleefden onzekere tijden, de gemeente werd aan de schandpaal genageld voor geblunder met juridische procedures. Achteraf pakt de bouw toch nog lucratief uit voor de gemeente Zoetermeer. De huizenprijzen zijn nadien fors gestegen en daar verdient Zoetermeer goed aan. Dat werd gisteren duidelijk bij de presentatie van de Voorjaarsnota.
In deze nota geeft het stadsbestuur aan wat het volgend jaar uitgeeft en ontvangt. Dankzij een slimme deal met de projectontwikkelaars Ėzij betalen geen vaste prijs voor de grond, maar staan een kwart van de huizenopbrengst af- heeft de gemeente alleen al vorig jaar miljoenen verdiend. De winsten worden geÔnvesteerd in grote projecten.

[...]

Zoetermeerders mogen dit jaar en volgend jaar een keer gratis met het openbaar vervoer. Wie er straks daadwerkelijk voor niks mag reizen met de bus of de sneltram is nog niet bekend. De doelgroepen moeten nog worden vastgesteld. De gemeente Zoetermeer bereidt een aantal experimenten voor en zal daar 200.000 euro voor uittrekken.
"Gratis OV bestaat dus niet. We moeten er als gemeente wel voor betalen," zegt wethouder Edo Haan van financiŽn. "Je zou kunnen denken aan experimenten met gratis reizen in het weekeinde op de bus of RandstadRail. Maar niets is nog zeker."


Bericht geplaatst op maandag 4 augustus 2008
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 16 mei 2008
Meer nieuwsberichten over | Politiek | Tarieven & kaartjes

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |