ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1480 / 1481 / 1482 >

Last van zestien bussen per uur

woensdag 13 augustus 2008

Zestien keer per uur dendert een bus door de Burgemeester Le Fèvre de Montignylaan in het Rotterdamse Hillegersberg. Gek worden de bewoners ervan. Want de weg wordt nu wel erg zwaar belast, met ook een tram voor de deur. Ze willen dat busmaatschappij Connexxion de beslissing terugdraait om door hun straat te rijden.
Buslijnen 170 en 173 -tussen Rotterdam Centraal en Zoetermeer centrum- rijden sinds enkele maanden door de laan. Een tijdelijke situatie, zei de deelgemeente, vanwege werkzaamheden aan de Grindweg en de Bergse Dorpsstraat. "Eind mei hoorden we ineens dat de bussen er zouden blijven rijden, omdat er na de herinrichting van de Bergse Dorpsstraat geen bussen meer door mogen," zegt bewoonster Janine Quispel boos. "Terwijl we niet eens een halte hebben."
Ze heeft, samen haar buren, een stapel brieven gestuurd naar de deelgemeente, Stadsregio Rotterdam (die over het openbaar vervoer beslist), Connexxion en de Ombudsman. "Behalve dat onze huizen kapot trillen door die bussen, levert het ook gevaarlijke situaties op. De voorrangsregeling op de kruising Montignylaan en Van Kempensingel is pas gewijzigd, waardoor niemand meer weet wie er voorrang heeft. We zien geregeld kinderen vallen door de verkeersonveilige situatie," stelt Quispel.
Deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek heeft het probleem inmiddels aangekaart bij verkeerswethouder Baljeu. Bovendien is dagelijks bestuurder Letty Bekedam (GroenLinks) in overleg met Connexxion. "Ik voel met de bewoners mee, maar je kunt niet zomaar tegen Connexxion zeggen dat ze hun bussen maar elders moeten laten rijden. We willen ook goed openbaar vervoer voor onze inwoners. Er moet goed gekeken worden naar een oplossing," vindt Bekedam.


Bericht geplaatst op dinsdag 19 augustus 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 13 augustus 2008
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |