ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1484 / 1485 / 1486 >

Start proef gratis openbaar vervoer Zoetermeer

woensdag 3 september 2008

In Zoetermeer wordt binnen een jaar een experiment met gratis openbaar vervoer gehouden. Er is 200.000 euro voor beschikbaar.

Het College van Burgemeester en Wethouders praat volgende week met de gemeenteraad over de manier waarop het experiment moet worden gedaan.

Aanvulling AD: Onderzoek naar gratis OV minima

Gratis openbaar vervoer (ov) voor minima of tijdens de feestdagen. Het lijken de meest kansrijke projecten om het gebruik van de bus en de tram in Zoetermeer te stimuleren.

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft 200.000 euro vrijgemaakt voor gratis ov en besluit nog dit jaar hoe het geld zal worden besteed.

Het stadsbestuur waarschuwt voor al te hoog gespannen verwachtingen van gratis openbaar vervoer. Experimenten elders in Nederland zijn geen onverdeeld succes. Hoewel sommige proeven leiden tot meer reizigers, bleken dat vaak mensen die voorheen op de fiets stapten of te voet gingen.

Een ongewenst effect, want gratis ov zou juist automobilisten moeten prikkelen en het milieu moeten dienen. Maar files worden niet of nauwelijks korter met gratis openbaar vervoer. Bovendien wordt de bus of tram door meereizende jongeren als hangplek gebruikt.

Gratis openbaar vervoer op de drukste trajecten, met name tussen Zoetermeer en Den Haag, ziet het stadsbestuur niet zitten. Waarschijnlijk, zo vreest de gemeente, zal er vooral een verschuiving plaatshebben binnen het ov, bijvoorbeeld van de trein naar een eventuele gratis tram of bus.

Meer effect verwacht de gemeente van gratis vervoer rond de feestdagen. Dan gaan minder mensen op de fiets en is het lastiger om je auto te parkeren in het Stadshart. De gemeente denkt allereerst aan de koopavonden en koopzondagen in november en december.

Ook de minima zouden een geschikte doelgroep kunnen zijn, redeneert de gemeente. Zij zouden het meeste profijt hebben van gratis openbaar vervoer, bijvoorbeeld om naar de bieb of de sportclub te gaan.

De gemeenteraadscommissie ruimte buigt zich woensdag 10 september in de raadzaal van het stadhuis over gratis openbaar vervoer in Zoetermeer. Afhankelijk van het resultaat van het debat komt verkeerswethouder Pieter Smit later dit jaar met een concreet voorstel.


Bericht geplaatst op woensdag 3 september 2008
Bron: Omroep West; woensdag 3 september 2008
Meer nieuwsberichten over | Politiek

N.J.Reints heeft op maandag 20 oktober 2008 de volgende reactie geplaatst.

De grote reis van Den Haag naar Zoetermeer

We moesten naar de Edisonstraat 99 in Zoetermeer. Via Google vroegen we informatie over vervoersmogelijkheden. Al snel vonden we de buslijnenkaart. Een mooi prentje met alle verbindingen. Vanuit Den Haag CS uitgestapt op station Zoetermeer bleek de lift niet te werken en wij (eind 70)liepen de "catwalk" af. Geen busstation.
Dit was het station voor reizigers naar Utrecht. Terug met Randstadrail naar Zoetermeer West. Daar was een busstation maar geen bus 76. De ambtenaren hadden er nog nooit van gehoord maar gaven ons het advies Randstadrail te nemen naar winkelcentrum Oosterheem. Helaas moet dit nog gebouwd worden en de Edisonstraat was in geen velden of wegen. We begonnen te lopen en kwamen na een half uur een heer tegen aan wie we de weg vroegen. Hij wees de richting. Na weer een half uur in de gure wind konden we niet verder en onze benen deden ook al niet helemaal wat ze zouden moeten doen. De betreffende man begreep de situatie en kwam ons achterop met de auto. Zo kwamen we dan toch nog goed terecht. Het busje komt zo is hier niet van toepassing.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |