ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1487 / 1488 / 1489 >

Connexxion is nu baas bij Regiotaxi

maandag 30 juni 2008

Morgen is een nieuwe dag van de waarheid voor de Regiotaxi. Dan neemt Connexxion het vervoer voor voornamelijk gehandicapten en ouderen over van BTR dat door stadsgewest Haaglanden wegens slechte prestaties aan de kant is gezet.

Het stadsgewest kon vorige maand nieuwe aanloopperikelen niet uitsluiten, maar Regiotaxi-chauffeur Jan Peter de Wit, tevens raadslid van Leefbaar Delft voorziet geen problemen. "Eigenlijk is dit vooral een papieren aanpassing. Alles gaat door zoals het was. Met dezelfde chauffeurs."

Dat kan, omdat de BTR Groep niet zelf de regiotaxiritten voor zijn rekening nam. Deze werden en worden vooral door lokale taxibedrijven uitgevoerd. In Delft werd daartoe in 2006 BTR Personenvervoer opgericht dat lange tijd de ritten in Delft, Den Haag en de interlokale ritten voor zijn rekening nam. Dit bedrijf ging vorige maand failliet, maar onder een andere naam (en een nieuwe leiding) bracht het de klanten gewoon naar hun bestemming. Nu Connexxion de baas wordt, blijft dit Collectief Personenvervoer Delft het lokale werk in Delft uitvoeren. Interlokale ritten (ook bijvoorbeeld van Den Haag naar Zoetermeer, of Westland naar Voorburg) zijn sinds het faillissement in handen van het Delftse taxibedrijf Deltax.

De prijzen voor de Regiotaxi liggen tussen die van het openbaar vervoer en reguliere taxi's. Bij de Regiotaxi moeten ritten worden aangemeld en de chauffeurs nemen verschillende klanten tegelijk mee. In de praktijk maken vooral mensen die slecht ter been zijn er gebruik van. Zij krijgen de kosten vergoed.


Bericht geplaatst op zaterdag 6 september 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 30 juni 2008
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |