ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1490 / 1491 / 1492 >

Dubbel feest voor jubilerende Ouderenbus

dinsdag 16 september 2008

Het zal de senioren direct opvallen wanneer de Ouderenbus voorrijdt. Sinds dinsdag mogen ze in een gloednieuw exemplaar stappen.
Dinsdag overhandigde wethouder Frank Speel (CDA, zorg en ouderen) de sleutels aan chauffeurs Jaap Landman en Onno Douma.

"Het is dubbel feest", vertelt Paul van Hout, teamleider Stedelijke Welzijnsdiensten van Vierstroomzorgring. "Deze maand bestaat de Ouderenbus precies 25 jaar. Iedereen die in september meerijdt, krijgt een speciale jubileumpen."

De oude exemplaren rijden al acht jaar rond in Zoetermeer, om senioren naar de winkel of de apotheek te brengen. "Ze hadden al 400.000 kilometer op de teller staan", vertelt Van Hout. "Daarom waren ze echt aan vervanging toe. We zijn erg blij dat er nu nieuwe bussen zijn."

De wagens zijn uitgerust met speciale aanpassingen, zodat mensen die moeilijk ter been zijn, beter kunnen instappen. Zo heeft de bus een lage instap, waardoor het mogelijk is voor mensen met een rollator om naar binnen te gaan. Ook zijn er extra handgrepen.


Bericht geplaatst op donderdag 18 september 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 16 september 2008
Meer nieuwsberichten over | Ouderenbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |