ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1504 / 1505 / 1506 >

RandstadRail ’scootmobiel-proof’

dinsdag 24 april 2007

"Hè, de RandstadRail rijdt toch nog niet?"

Nieuwsgierig lopen twee jongens het perron van station Centrum West op, waar een tram van RandstadRail met de deuren open stilstaat. De jongens glippen naar binnen. Even later staan ze weer buiten. Dan valt ze de enorme rij scootmobielrijders op. "Volgens mij gaat hij niet rijden," giechelen de jongens en ze verdwijnen richting het Stadshart.

De tram gaat inderdaad niet rijden, maar staat hier om invaliden kennis te laten maken met het nieuwe vervoermiddel. Een initiatief van de gemeente Zoetermeer. "We hebben gemerkt dat de drempel voor deze mensen hoog is om het reizen met de tram uit te proberen. Vandaag kan iedereen met zijn scootmobiel de tram inrijden en kijken of het bevalt," aldus wethouder Pieter Smit (D66).

De rij, en dus het wachten, is lang. "Ik ben een tevreden mens," roept meneer Suer, wanneer hij zijn mobiel de tram uitmanoeuvreert. "Ik heb de tijd, wat maakt het uit. Op de Regiotax moet ik wel eens twee uur wachten, áls ze komen. Ik vind dit in één woord geweldig."

Ook meneer De Boer gaat reizen met de nieuwe tram. "Niet in de spits en als het regent. Ik moet vooraan staan op het perron om een plaats in de tram te veroveren. Dan sta ik op onoverdekte perrons dus in de regen." Zijn vrouw is overtuigd van succes: "We hebben hier zo lang op gewacht. Nu kunnen wij ook eens een uitstapje maken."

"Er kunnen twee scootmobiels tegelijk in de tram en alle perrons in Zoetermeer zijn rolstoelvriendelijk. In Den Haag helaas nog niet allemaal, maar daar wordt hard aan gewerkt," aldus de wethouder.


Bericht geplaatst op zondag 21 september 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 27 april 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |