ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 150 / 151 / 152 >

Voorlopig geen HSL-station

donderdag 14 februari 2002

Provinciaal gedeputeerde Norder maakte bekend dat Zoetermeer niet hoeft te rekenen op een eigen halte aan de HSL-Zuid voor de binnenlandse HST's. De kosten zouden absoluut niet opwegen tegen de voordelen.
Gemeente Zoetermeer is voorstander voor zo'n HSL-halte op de kruising met de spoorlijn Den Haag - Utrecht en de Oosterheemlijn. Samen met een de bouw van kantoren en een transferium zou dit tot een belangrijk station in de regio kunnen uitgroeien, aldus de gemeente.
Ondanks de afwijzing blijft gemeente Zoetermeer strijden voor een station. Ze geeft aan niet verbaasd te zijn door de afwijzing. "We wisten dat het er de eerstkomende tien jaar niet zou komen. Maar we blijven ervoor pleiten dat er zo'n station komt" zegt de woordvoerder van verkeerswethouder Plantinga.

Bron: Artikel 'Zoetermeer geeft HSL-station niet op' in de Haagsche Courant 14 februari 2002

Krantenbericht
De gemeente Zoetermeer zegt officieel de strijd voor een station op de Hoge Snelheidslijn (HSL) niet te zullen opgeven. Eind vorige week maakte deze krant bekend dat provinciebestuurder Norder (PvdA) niets ziet in een HSL-station bij Zoetermeer. De investeringen rijzen de pan uit, zo zou blijken uit een recent onderzoeksrapport. Het idee was zo mooi. De HSL snijdt over een paar jaar de bestaande treinlijn Den Haag-Utrecht en de rijksweg A12 ter hoogte van Zoetermeer en Bleiswijk. Als hier in de toekomst ook nog eens de nieuwe treinlijn Zoetermeer-Rotterdam (ZoRo-lijn) bij komt, dan ontstaat bij Zoetermeer een machtig openbaar vervoers- en verkeersnetwerk. Een HSL-station waar geen internationale maar alleen binnenlandse treinen zouden stoppen–biedt hier reizigers de mogelijkheid om over te stappen. Bovendien ontstaat zo een zeer aantrekkelijke locatie voor bedrijven en kantoren. Een onderzoeksrapport zou evenwel uitwijzen, aldus provinciebestuurder Norder, dat de aanleg van zo'n station veel te duur is. De gemeente Zoetermeer reageert lauw op de afwijzing. "We zijn niet verbaasd", laat verkeerswethouder Plantinga haar woordvoerder zeggen. "We wisten dat het er de eerstkomende tien jaar niet zou komen. Maar we blijven ervoor pleiten dat er zo'n station komt".


Bericht geplaatst op maandag 4 maart 2002
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |