ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1519 / 1520 / 1521 >

Bus rechtstreeks van Noordhove naar Mandelabrug

zaterdag 1 december 2007

Reizigers vanuit de wijk Noordhove worden met ingang van 9 december beter bediend met de bus. Lijn 70 gaat dan vaker rijden in de spits. Bovendien komt er een directe busverbinding vanuit de noordelijke woonwijk met station Zoetermeer/Driemanspolder (Mandelabrug).

Daarmee wordt tegemoetgekomen aan een belangrijke wens van reizigers uit Noordhove en delen van Seghwaert en De Leyens. De wijkbewoners wonen ver van de Randstadrail-stations Leidsewallen en De Leyens en rijden met lijn 70 naar Centrum-West om daar op Randstadrail over te stappen. Ook als ze naar de Mandelabrug willen om er de trein naar Utrecht of Den Haag te nemen, moeten reizigers op Centrum West uitstappen.

In de nieuwe dienstregeling van Connexxion gaat lijn 70 in de spits elke tien minuten rijden. Vanaf Centrum-West vervolgt bus 70 zijn route als lijn 71 of 72 naar de Mandelabrug.

Ook reizigers die naar Rotterdam Centraal Station gaan, moeten vanaf 9 december rekening houden met veranderingen. Lijn 170 vertrekt al om 5.38 uur en de vertrektijden van lijn 173 zijn gewijzigd, zodat deze bij de halte Kruisweg/Zoetermeerselaan beter aan-sluit op lijn 177 van en naar Gouda.

Connexxion heeft lijn 78, die pendelt tussen Snowworld en de Silverdome geschrapt. Stadsbus 77 naar Oosterheem rijdt niet meer via de Zuidweg, maar via de Boerhaavelaan, Clauslaan en de Van Leeuwenhoeklaan. Reizigers die naar Zoetermeer-Oost willen, kunnen bij de Mandelabrug overstappen op lijn 71, 72 of 170.


Bericht geplaatst op vrijdag 12 oktober 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 1 december 2007
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling bus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |