ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1520 / 1521 / 1522 >

Stadsgewest Haaglanden reserveert miljoenen voor toegankelijk maken bushaltes

donderdag 31 januari 2008

Het Stadsgewest Haaglanden heeft € 19 miljoen gereserveerd om de bushaltes in de regio toegankelijk te maken voor reizigers met een lichamelijke beperking. De wegbeheerders (gemeenten) streven ernaar om de komende drie jaar ongeveer 600 bushaltes aan te passen. In de jaren erna staan nog eens 300 haltes op de rol.

Bevorderen openbaar vervoer
Het Stadsgewest Haaglanden wil de toegankelijkheid van het openbaar vervoer bevorderen door bushaltes geschikt te maken voor reizigers met een lichamelijke beperking. Hierdoor kunnen deze reizigers zelfstandig gebruik maken van het openbaar vervoer. Maar ook senioren en reizigers met kinderwagens profiteren van de verbetering van de haltes. De bushaltes krijgen onder meer een perronhoogte van 18 cm., zodat er zonder hoogteverschil in- en uitgestapt kan worden. Verder worden geleidelijnen voor slechtzienden en hellingbanen voor rolstoelen aangebracht. De wegbeheerders proberen in de uitvoeringsplanning zoveel mogelijk prioriteit te geven aan haltes bij stations, winkelcentra en zorginstellingen.

Daarnaast heeft het Stadsgewest in de nieuwe busconcessies de eis opgenomen dat alle bussen voorzien moeten zijn van een lage vloer en een elektrische plank bij de middendeur om het in- en uitrijden van rolstoelers te vereenvoudigen.

Intentieverklaring
De Haaglanden-gemeenten en het Stadsgewest hebben op 14 november 2007 de intentie uitgesproken dat in 2014 ruim de helft van het aantal bushaltes in de regio voldoet aan de eisen van toegankelijkheid. Hiermee voldoet Haaglanden aan de gemaakte afspraken met het Rijk. De gemeenten zorgen voor de uitvoering en het Stadsgewest stimuleert het toegankelijk maken van de haltes door een subsidie te verstrekken. Het ‘Implementatieplan Toegankelijkheid bushaltes Haaglanden’ is een leidraad voor de planning. Ook de eisen waaraan de haltes moeten voldoen, zijn in dit plan opgenomen. Het Implementatieplan vindt u op www.haaglanden.nl onder de button Verkeer/ Openbaar Vervoer.


Bericht geplaatst op zondag 12 oktober 2008
Bron: Stadsgewest Haaglanden; donderdag 31 januari 2008
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |