ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1526 / 1527 / 1528 >

Randstadrail rijdt als metrolijn

dinsdag 21 oktober 2008

Geen vertragingen, geen opstoppingen en elke paar minuten in Den Haag een tram richting Zoetermeer. Randstadrail 3 en 4 stoppen sinds gisteren op veel haltes elke 2,5 minuut in de ochtend- en avondspits. Eindelijk weer goed nieuws over Randstadrail: de invoering van de nieuwe dienstregeling verliep gisterochtend zonder problemen.

Dat was wel eens anders. Een jaar lang lag Randstadrail plat, totdat in oktober 2007 de sneltrams weer gingen rijden. De heringebruikname ging gepaard met ernstige storingen die het tramverkeer lam legden.
Het opvoeren van de dienstregeling naar metroniveau er rijden zoveel trams in de spits dat een dienstregeling eigenlijk niet meer nodig is gebeurde niet voordat de HTM er zeker van was dat de beveiliging op Den Haag Centraal het aan kan.

"Tot nu toe gaat alles goed," stelde mevrouw Balgobind van de HTM halverwege de ochtendspits tevreden vast. Zij stond gisteren met haar collega op het perron van Centrum-West in Zoetermeer om alles in goede banen te leiden. "We hebben nog geen vragen gehad, iedereen kan zo de tram instappen."

De frequentieverhoging is niet voor iedereen handig. Sommige trams rijden namelijk niet meer tot de eindpunten in Loosduinen en De Uithof, maar keren al bij respectievelijk het De Savornin Lohmanplein en de Monstersestraat. Niels Stout had in eerste instantie niet meteen bedacht dat hij er nadeel van zou ondervinden als hij met lijn 4 verder dan het keerpunt gaat. Hij kan nu nog maar eens in de tien minuten op de tram stappen. "Dat is eigenlijk wel jammer," vindt hij. "Maar als ik nog even snel op het station uitstap, omdat ik een strippenkaart moet hebben, ben ik er toch nog sneller."

Meneer Aqrawi loopt net over de Mandelabrug in Zoetermeer als hij zijn tram ziet vertrekken. "Ik zou balen als ik lang moet wachten, maar nu ik weet dat er zo weer een nieuwe komt vind ik het prima."

Of het nu echt nodig was om vaker trams in te zetten tijdens de spits, is nog de vraag. Veel mensen waren ook tevreden toen de trams nog om de vijf minuten reden. Maar ook voor die reizigers zitten er voordelen aan. "Het is nu een stuk minder druk in de tram," vindt mevrouw De Jong. "Al die mensen die naar hun werk of school gaan hoeven niet meer te staan."


Bericht geplaatst op donderdag 23 oktober 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 21 oktober 2008
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV priv een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |