ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1529 / 1530?print=1?print=1 / 1531 >

Sneltram rijdt vaker op tijd

dinsdag 30 september 2008

Het aantal storingen op RandstadRail is flink afgenomen. De sneltrams rijden vaker op tijd en vanaf 20 oktober gaat de frequentie op de lijnen 3 en 4 omhoog.
Volgens het stadsgewest Haaglanden, opdrachtgever van RandstadRail, zit het openbaarvervoersysteem in de Haagse regio in de lift.
Vervoerder HTM meldde het enkele weken geleden al in deze krant en Haaglanden bevestigt nu het beeld: de ergerlijke wisselstoringen op RandstadRail zijn tot een minimum beperkt. Ook de seinstoringen op de lijnen tussen Den Haag en Zoetermeer nemen af. Uit cijfers van het stadsgewest blijkt dat de sneltrams vaker op tijd rijden. In augustus was het percentage van de sneltrams die stipt op tijd vertrokken, bijna 95 procent tegen 90 procent in januari.
Doordat er minder storingen zijn aan de wissels en de voertuigen, en de bestuurders gewend raken aan de trams, wordt Randsta-dRail steeds betrouwbaarder. Dat blijkt ondermeer uit de ongevallencijfers. In 2008 deden zich minder incidenten voor dan in 2007. HTM bekijkt of meer maatregelen nodig zijn als instructies aan bestuurders en meer 'vasthoudmogelijkheden'.
Helemaal op orde is RandstadRail nog niet, waarschuwt Haaglanden. De spoorbeveiliging in Den Haag tussen Den Haag Centraal en de Beatrixlaan is 'nog niet op het gewenste niveau'. Bovendien kan het stadsgewest niet garanderen dat bij kouder weer geen wisselstoringen zullen optreden. Ook zijn er klachten over geluidsoverlast. Haaglanden erkent het probleem, maar waarschuwt dat de oplossing nog 'enige tijd' vergt.


Bericht geplaatst op zondag 26 oktober 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 september 2008
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |