ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1546 / 1547 / 1548 >

Kabinet verrast Den Haag met tramgeld

zondag 2 november 2008

Den Haag is volledig verrast door de gulle hand van het kabinet. Dat gaf afgelopen vrijdag bijna honderd miljoen aan de Haagse regio voor de aanleg van meer openbaar vervoer.

Dat is veel meer dan wethouder Peter Smit (VVD, verkeer) gehoopt had. "Natuurlijk, je weet dat je een goed verhaal hebt. Maar dat dan ook allemaal gehonoreerd wordt, dat is toch heel bijzonder. Daar hadden we niet op gerekend."

Het kabinet had 500 miljoen euro te verdelen voor investeringen in het openbaar vervoer. Volgens de verdeelsleutel zou Haaglanden hiervan 12,5 procent krijgen.

De voorstellen uit de Haagse regio vielen kennelijk goed, want het kabinet honoreerde alle ingediende plannen. Dat betekent dat Haaglanden twintig procent van de landelijke koek opsnoept. Smit: "We zijn veruit de best bedeelde regio, en je begrijpt dat ik zeer tevreden ben."

Met de honderd miljoen kunnen enkele belangrijke slagen worden gemaakt in het openbaar vervoer in de hele regio. In Den Haag komt er een tramtunnelbak naast de Raamweg. De tram kan hierdoor straks veel sneller naar Madurodam en Scheveningen.

Zoetermeer profiteert ook. RandstadRail wordt verder doorgetrokken naar de A12 bij Bleiswijk; daar komt ook een grote parkeerplaats, zodat de filerijder op de snelweg zo kan overstappen op de sneltram naar Zoetermeer of Den Haag. Verder worden de tramperrons bij station Hollands Spoor aangepakt.


Bericht geplaatst op zondag 16 november 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zondag 2 november 2008
Meer nieuwsberichten over | Politiek | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |