ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1558 / 1559 / 1560 >

Kunstproject: even gratis in RandstadRail

zondag 21 september 2008

Beeldend kunstenaar Marijke Wijgerinck is de initiatiefneemster van het kunstproject 'Reiziger in cultuur'. HTM Randstadrail stelt zondag 21 september 's middags acht halteperrons op lijn 3 beschikbaar voor culturele activiteiten.
Op de perrons staan die dag schrijver, acteurs, kunstenaars, musici, cineasten, een filosoof, een chef-kok en een architect. "De mensen kunnen die zondag van 12:00 tot 16:00 uur gratis gebruik maken van RandstadRail in de zones 5451 en 5441 om aan dit project deel te nemen. Voor het kunstproject is samenwerking gezocht met een groot aantal culturele podia in Zoetermeer," legt Marijke Wijgerinck uit.
Ze doelt daarbij op het Centrum voor Kunst en Cultuur, Ppenbare Bibliotheek, Terra kunstprojecten, Cine-Utopolis, Starfighter Productions, het Stadsmuseum, het Stadstheater en de Boerderij. Al die instellingen ontvangen onder meer schrijvers/dichters Joost Zwagerman, Theo van de Wetering, Stanislaus Jaworski, Ingrid de Graaff, beeldend kunstenaars Jacqueline Heerema, Theo Janssen, Tineke Vulto, Hetty Arends, filosofe Ann Meskens, architect Job Schroën, chef-kok Yuri Verbeek, musici La Balançoir en Infernal op elk van de perrons, óf voeren een eigen programma-onderdeel uit.
Iedereen die in het bezit is van een zogenaamde 'Reiziger in Cultuurflyer' (inclusief coupon), kan op 21 september van 12:00 tot 16:00 uur gratis reizen tussen de haltes. De flyers zijn verkrijgbaar in de publiekshal van het stadhuis, Openbare Bibliotheek, CKC, Stadsmuseum, Stadstheater, de Boerderij en alle wijkposten. Op de dag zelf zijn de flyers op de perrons verkrijgbaar.
Marijke Wijgerinck: "De eindbestemming van deze unieke culturele reis is het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Daar zal om 16:30 uur het kunstproject op een bijzonderde wijze worden afgesloten, waarbij ook schrijver Joost Zwagerman aanwezig zal zijn.


Bericht geplaatst op zaterdag 29 november 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 10 september 2008
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Kunst

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |