ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1564 / 1565 / 1566 >

Start nieuwe Ouderenbussen

donderdag 18 september 2008

Op dinsdag 16 september heeft de Ouderenbus van Vierstromenzorgring twee nieuwe aangepaste bussen in gebruik genomen. Wethouder Frank Speel en Pieter de Jong, directeur Vierstroomzorgring overhandigden de sleutels van de nieuwe bussen aan de vrijwillige chauffeurs, de heren A. Douma en J. Landman.

Vervolgens werden de twee nieuwe bussen, van het merk Mercedes Benz type Sprinter, officieel in gebruikgenomen door vanuit de bussen de ballonnen los te laten. De eerste passagiers kregen tevens een bloemetje aangeboden. Elke bus heeft acht zitplaatsen.

De Ouderenbus bestaat al 25 jaar in Zoetermeer en wordt momenteel door achttien vrijwilligers gerund, en gesponsord door Vierstroomzorgring en de gemeente Zoetermeer. Vanwege dit feit worden speciale ballpoints met de tekst 25 jaar Ouderenbus uitgegeven. De oude bussen waren na acht jaar en met ruim 400.000 kilometer op de teller aan vervanging toe. Het in gebruiknemen van de nieuwe bussen is mede mogelijk gemaakt door een financiŽle bijdrage van de Pelgrimshoeve, het Fonds 1818 en de stichting RCOAK.
De Ouderenbus beschikt over een tweetal lijnen, lijn 65 en 66. De lijndienst loopt van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot en met 17:00. De Ouderenbus is een niet meer weg te denken voorzienign voor ouderen en personen met een mobiliteitshandicap die gebruik willen maken van aanvullend openbaar vervoer. De chauffeurs van de Ouderenbus helpen de passagiers eventueel in en uit de bus en zorgen er voor dat ook een rollator of boodschappenwagentje mee kan.


Bericht geplaatst op zaterdag 6 december 2008
Letterlijk bericht Postiljon Zoetermeer van donderdag 18 september 2008
Meer nieuwsberichten over | Ouderenbus

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |