ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 156 / 157 / 158 >

Werkzaamheden Stadslijn & Hofpleinlijn 1 - 6 april

maandag 25 maart 2002

Zoetermeer Stadslijn: maandag 1 t/m donderdag 4 april na 19:10

Van maandag 1 tot en met donderdag 4 april rijden na 19:10 geen treinen tussen Den Haag Centraal en Centrum West.
Er rijden rechtstreekse bussen tussen Centrum West en Den Haag Centraal, en bussen op het traject Den Haag Centraal - Laan van NOI - Voorburg 't Loo - Leidschendam-Voorburg. De bussen vertrekken in Den Haag vanaf het busplatform, bereikbaar via de roltrappen.
De Sprinter rijdt op de krakeling alleen linksom, en dus niet verder dan Centrum West. Hierbij zal waarschijnlijk gekeerd worden op spoor 1. Tussen Voorweg en Centrum West rijdt een busje, welke vanaf Centrum West vertrekt om .25 en .55, en tevens om 00:35 en 01:06.
Er kan natuurlijk ook met de Goudse lijn gereisd worden.

Hofpleinlijn: maandag 1 t/m zaterdag 6 april gedurende de hele dag

Op de Hofpleinlijn rijden er helemaal geen treinen. Dit in verband met spoorvernieuwing. Er rijden bussen op het traject Rotterdam Centraal - Berkel&Rodenrijs - Pijnacker - station Zoetermeer - Centrum West. Op station Zoetermeer kan overgestapt worden op de treinen naar Den Haag Centraal. Op vrijdag en zaterdag kan dit ook op station Centrum West.

Centrum West    (08) 23 (38) 53  tussen (haakjes)
Zoetermeer     (14) 29 (44) 59  alleen voor 19:00
Pijnacker      (30) 45 (00) 15
Berkel en Rodenrijs (46) 01 (16) 31
Rotterdam Centraal (02) 17 (32) 47

Rotterdam Centraal (01) 16 (31) 46  tussen (haakjes)
Berkel en Rodenrijs (17) 32 (47) 02  alleen voor 19:00
Pijnacker      (33) 48 (03) 18
Zoetermeer     (49) 04 (19) 34
Centrum West    (55) 10 (25) 40
Voor de stations Rotterdam Hofplein, Bergweg, Kleiweg en Wilgenplas mag gebruik gemaakt worden van de trams en bussen van de RET. Hofplein: tram 7 Woudestein en bus 38 Crooswijk. Bergweg: tram 4 Molenlaan en 3 Kleiweg. Kleiweg: tram 3 Kleiweg en bus 45 St. Franciscus. Wilgenplas: tram 5 Schiebroek.
Er rijden bussen op het traject Den Haag Centraal - Laan van NOI - Voorburg 't Loo - Leidschendam-Voorburg. Reizigers van/naar elders moeten in Den Haag overstappen.
Doorgaande reizigers tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal kunnen uiteraard gebruik maken van de hoofdspoorlijn via Holland Spoor. Reizigers tussen Pijnacker en Den Haag Centraal kunnen overwegen de reguliere Connexxion-lijn 131 te nemen, deze rit duurt een half uurtje. Treinkaartjes zijn hierop niet geldig.

Aanvulling 7 april
Een kort verslag van de werkzaamheden.
Hoewel anders dan op deze site aangekondigd, reden er geen rechtstreekse bussen Centrum West en Den Haag Centraal. Ik heb duidelijk de informatie op ns.nl verkeerd geinterpreteerd. Reizigers naar Den Haag moesten dus met de louter linksom-rijdende Sprinter naar Driemanspolder, de Mandelabrug over, om daar de Goudselijn te nemen. Gelukkig sluit het redelijk aan (vijf minuten overstap uit Den Haag, acht naar Den Haag). Men kreeg hierbij wel een fijne 'sight-seeingtour' door Zoetermeer, en dat voor dezelfde prijs. Het is jammer van er geen rechtstreekse bussen Centrum West - Den Haag Centraal reden. Bij vergelijkbare werkzaamheden was dit wel het geval.
De werkzaamheden op de Hofpleinlijn bleken bovendien ook van 1 tot 4 april overdag te gelden, terwijl ik meldde dat het in de periode louter na 19:00 zou zijn. Mijn excuus voor de foutieve informatie.

De busdienst voor de Hofpleinlijn reed in elk geval goed. In de spits reden twee bussen achterelkaar aan, wat voldoende capaciteit leek te bieden. Op zowel Pijnacker als Berkel&Rodenrijs zag ik geen verdwaalde reizigers; de perrons waren goed afgezet en er was NS-personeel aanwezig. Op dinsdagochtend om 07:05 stond een goedgevulde buffer met bussen te Centrum West, waardoor er samen met de reguliere lijndiensten maar liefst 23 bussen stonden (tegen 16 normaal. Vol, dus.


Bericht geplaatst op maandag 1 april 2002
Eigen nieuws; maandag 25 maart 2002
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |