ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1571 / 1572 / 1573 >

Nieuwkomer Qbuzz verrast reizigers

maandag 15 december 2008

"Dit is echt genieten," zegt chauffeur Leo Veenman terwijl hij op zondagmorgen zijn hagelnieuwe Qbuzz door de straatjes van Berkel en Rodenrijs stuurt.
Het zijn de eerste uren van de al even nieuwe streekvervoerder. Qbuzz rijdt sinds gisteren in de regio rond Rotterdam en Zuid-Oost Friesland. "Hoor eens. Meer geluid dan dit maakt hij niet," glundert Veenman. "Wat een verschil met die rammelbakken."
'Die rammelbakken' zijn de bussen waarmee concurrent Connexxion tot zondag het streekvervoer rond Rotterdam verzorgde. Daarom zijn zaterdagnacht pas in allerijl de nieuwe dienstregelingen bij de haltes opgehangen.
De chauffeurs van Connexxion zijn één op één overgegaan naar het nieuwe Qbuzz. Het personeel zegt tot op de dag van vandaag niet te begrijpen waarom Connexxion de concessie voor Rotterdam deze zomer heeft laten schieten. "Het is een van de meest bereden gebieden," zegt een chauffeur op een andere lijn.
De officiële lezing van Connexxion is steeds geweest dat Qbuzz voor 49 procent in handen is van de NS. Omdat de NS een goedkopere cao hebben, zou Qbuzz een oneerlijke concurrent zijn. Onzin, zegt de nieuwe streekvervoerder: Qbuzz werkt met dezelfde cao's als de andere vervoerders.
Minstens tien rechtszaken verder hebben Connexxion en Arriva de nieuwlichter niet van de weg weten te houden. Volgens regiodirecteur Gijs van Laviere is de eerste dag van Qbuzz 'zonder trammelant' verlopen. "Het is natuurlijk wel even wennen voor de klanten en chauffeurs. Ze zien ineens een andere bus met andere kleuren."
Dat het wennen was, klopt. Op de elektronische borden in de bussen staat: 'Er is op dit moment geen reizigersinformatie beschikbaar'. En bij een van de nieuwe bussen hapert de voordeur. Een kordate schop van de chauffeur is nodig om hem te sluiten. Nog zo wat: gebruikers van de OV-Chipkaart in de regio Rijnmond moeten geduld hebben. Pas in het voorjaar worden de Qbuzzen uitgerust met de leesapparatuur.


Bericht geplaatst op maandag 22 december 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 15 december 2008
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |