ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1573 / 1574 / 1575 >

Sluipverkeer bussluis niet aangepakt

dinsdag 30 december 2008

Het sluipverkeer dat de bussluis in de Vierde Stationsstraat omzeilt, wordt voorlopig geen strobreed in de weg gelegd. Het stadsbestuur weigert hard op te treden tegen het tuincentrum De Driesprong.

Automobilisten rijden nu over het parkeerterrein van het tuincentrum, en gaan zo om de bussluis heen. Dit tot ergernis van de omwonenden, die de gemeente al eerder voor de rechter en de Raad van State sleepten. De Raad van State tikte de gemeente een jaar geleden op de vingers en eiste een betere uitleg waarom niet wordt ingegrepen.

De bussluis werd in 1992 aangelegd in de Vierde Stationsstraat om het doorgaande verkeer richting Delft en Pijnacker af te remmen. Alleen openbaar vervoerbussen en fietsers mogen door de sluis. Maar ook automobilisten weten handig gebruik te maken van een sluiproute. Voor en na de sluis is een inrit van tuincentrum De Driesprong.

Omwonenden stellen dat het parkeerterrein eenvoudig kan worden afgezet met slagbomen. Maar de gemeente blijft weigeren om De Driesprong onder druk te zetten. Alle maatregelen kosten het tuincentrum geld, aldus de gemeente en die kosten wegen niet op tegen de geringe overlast die omwonenden zouden hebben van het sluipverkeer.

Zo maken tijdens openingsuren van De Driesprong 800 voertuigen gebruik van de sluiproute. Dat is volgens de gemeente erg weinig. Voor een 30 km-zone is een verkeersintensiteit van 6000 motorvoertuigen per etmaal acceptabel. Een afname van het sluipverkeer zou ook een verwaarloosbaar effect hebebn op het geluidniveau in de straat.

Daar staat tegenover dat een toegangssysteem met kaartjes De Driesprong 100.000 euro zou kosten en een omzetverlies van 90.000 euro betekent vanwege minder parkeerplaatsen. Deze conclusie trekt het stadsbestuur op grond van een rapport van verkeerskundig bureau Goudappel en Coffeng.


Bericht geplaatst op vrijdag 2 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 december 2008
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |