ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1577 / 1578 / 1579 >

Laatste grote obstakel voor Bleizo geslecht

zaterdag 20 december 2008

De problemen rond de 'verhuizing' van het transformatorstation van Tennet van de noord naar de zuidkant van de A12 bij Zoetermeer zijn uit de wereld.
Daarmee lijkt het laatste obstakel voor de bouw van Bleizo, een kantorenlocatie en NS-station ten zuidoosten van de stad, te zijn weggenomen.

Dat heeft wethouder Edo Haan (PvdA, financiën) meegedeeld. Het nieuwe trafostation komt zuidelijk van de A12, tussen het HSL-tracé en de Hoefweg, op grond die eigendom is van zowel Zoetermeer als Lansingerland. De bouwvergunning is drie maanden geleden al verleend.

Aanvankelijk zou het nieuwe trafogebouw op dezelfde locatie komen als het huidige, nabij de windmolen van Siemens. Probleem was dat het vier maal zo groot moest worden als het oude, wat de bouw van Bleizo vrijwel onmogelijk zou maken. Het transformatorstation vormt een belangrijke schakel tussen de noord- en zuidring van de nieuwe 380 kV-verbinding door de Randstad. Deze verbinding moet in 2011 zijn voltooid. Tennet wilde wel meewerken aan een verplaatsing van het trafostation, maar alleen als de bouw snel zou kunnen beginnen. Er dreigde toch vertraging te ontstaan doordat een bedrijf tegen de komst van het nieuwe trafostation in beroep ging. Volgens een woordvoerder van de energienetbeheerder is ook dat probleem inmiddels van de baan. Tennet verwacht dat de bovengrondse hoogspanningskabels die over particulier terrein van en naar het trafostation zijn gedacht, niet tot noemenswaardige bezwaren zullen leiden.


Bericht geplaatst op zaterdag 3 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 20 december 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |