ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1578 / 1579?print=1?print=1 / 1580 >

Nieuwe netkous voor Den Haag

vrijdag 19 december 2008

Den Haag krijgt een nieuwe netkous. De eindhalte van de Erasmuslijn zal in de toekomst hetzelfde uiterlijk krijgen als de huidige 'kous' boven de Prinses Beatrixlaan.

De reizigers stappen dan uit bij het nog te bouwen kantoorcomplex boven het busplatform. Het nieuwe ontwerp kost 4 miljoen meer dan begroot.

Dat maakte wethouder Smit (VVD, verkeer) gisteren bekend tijdens de presentatie van de nieuwe plannen voor Den Haag Centraal. "Ik ben ontzettend blij met dit ontwerp. Door het transparante dak van zowel het station als de halte, krijgt de reiziger een vrolijker en lichtere entree," aldus de wethouder. "Het ontwerp sluit naadloos aan bij de netkous in het Prinses Beatrixgebied. Het is mooi dat de twee haltes een eenheid vormen."

Op dit moment komt de Erasmuslijn, de oude Hofpleinlijn naar Rotterdam via Pijnacker, nog aan op de sporen 11 en 12 op het Centraal Station. De Nederlandse Spoorwegen wil deze sporen echter terug om de capaciteit van het station uit te breiden. Aanvankelijk moest dit al in 2011 gebeuren. "Maar uiteindelijk is de NS schoorvoetend akkoord gegaan met een opleverdatum van 2013," zei Smit.

Den Haag zat met de halte in haar maag. Ondertunneling van de halte was te duur en voor een aanlanding op maaiveld was geen ruimte. Een station op het busplatform zelf bleek ook niet haalbaar. "Omdat de sporen het viaduct dan moeten kruisen, zouden er verkeersonveilige situaties voor fietsers en voetgangers kunnen ontstaan. Nu worden alle knelpunten omzeild."

Daar hangt wel een prijskaartje aan. Oorspronkelijk was voor het project 49 miljoen euro begroot. De nieuwe, verhoogde eindhalte, is geraamd op 53 miljoen euro. "Maar," sprak Smit waarschuwend. "Dit is slechts een voorlopige raming. Er zit nog een onzekerheidsmarge in van zo'n 20 procent."


Bericht geplaatst op zaterdag 3 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 19 december 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Den Haag Centraal | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |