ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1579 / 1580 / 1581 >

Tennet: Vertraging bouw 'trafo'

maandag 13 oktober 2008

Energienetbeheerder Tennet is ten zuiden van de A12, ter hoogte van het Van Tuyllpark, nog steeds niet begonnen met de bouw van een 380 kV transformator- en schakelstation.

De bouw daarvan, die van groot belang is voor de ontwikkeling van het openbaar vervoersknooppunt en kantorengebied Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer), had uiterlijk in september moeten beginnen.

Over de reden van de mogelijke vertraging hult de gemeente zich nog in stilzwijgen. Verantwoordelijk wethouder Edo Haan (PvdA, financiŽn) was dit weekeinde, volgens een woordvoerster van de gemeente, niet bereikbaar voor een toelichting. Zijn collega Pieter Smit (D66, verkeer) kon er alleen over kwijt, dat 'alles gewoon in gang wordt gezet'.

Hij doelde daarbij ook op de aanleg van de verlengde Oosterheemlijn. De Oosterheemlijn van Randstadrail loopt, met lijn 4, nu nog tot de Javalaan in Oosterheem. Over twee jaar moet het traject met 1400 meter zijn verlengd tot Bleizo bij de A12. Daar kunnen reizigers te zijnertijd overstappen op de trein Utrecht-Den Haag of op de Zoro-snelbus naar Rotterdam.

Om lijn 4 te kunnen doortrekken, moet een aantal bomen worden gekapt. Vorige week zijn daarvoor twee vergunningen aangevraagd. De een heeft betrekking op 2000 vierkante meter bosplantsoen (eiken en populieren), de ander op negentien bomen.

Tennet heeft in juli wel al ingestemd met het verplaatsen van het transformator- en schakelstation naar de zuidkant van de A12. In 2010 moet het in gebruik genomen kunnen worden. Het vormt dan de schakel tussen de noordring en de zuidring van de nieuwe 380 kV-verbinding door de Randstad.

Zonder verplaatsing van het transformatorstation is Bleizo niet te ontwikkelen tot hoogwaardige kantorenlocatie en zou een nieuw NS-station op die plek geen zin hebben. Tennet was dit weekeinde niet bereikbaar voor commentaar.


Bericht geplaatst op zaterdag 3 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 13 oktober 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |