ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1589 / 1590 / 1591 >

Randstadrail mogelijk al in 2010 naar Van Tuyllpark

woensdag 7 januari 2009

Bouwprojecten zoals het nieuwe NS-station Bleizo en de Verlengde Oosterheemlijn van Randstadrail kunnen sneller worden uitgevoerd. Dat oppert wethouder Edo Haan (PvdA, financiŽn). Door de sterke concurrentie onder aannemers kan er goedkoper worden gebouwd.

De teruggang van de economie heeft volgens Haan zo zijn voordelen. "Als we projecten die op stapel staan naar voren halen, kunnen we profiteren van de lagere prijzen. We denken er als gemeente over om de aanleg van de Verlengde Oosterheemlijn richting de A12 te versnellen door alvast de grond aan te brengen. Je kunt het project wellicht in stukjes knippen."

De ingebruikname van de gehele Verlengde Oosterheemlijn is gepland voor 2011. Door alvast een deel van de lijn te openen kunnen reizigers in 2010 al in- en uitstappen bij het Van Tuyllpark, verwacht Haan.

De wethouder pleit juist in deze tijden voor een ondernemende overheid, ook in Zoetermeer. "Je bent niet alleen goedkoper uit, maar bevordert ook de bedrijvigheid. Dat is het beste voor de Nederlandse economie, als het rijk meer geld gaat besteden aan projecten met uitgaven in de eenmalige sfeer."

Het kabinet heeft laten weten dat er fors minder geld naar de gemeenten gaat. Dit is geen gevolg van een bezuiniging. Doordat de inflatie, de algemene prijsstijging in Nederland, erg laag uitvalt, krijgen gemeenten minder geld van het rijk dan vier maanden geleden was voorzien. Voor Zoetermeer betekent dit een tegenvaller van twee miljoen euro. Haan: "Voor een deel hadden we hier al in voorzien, maar voor een substantieel bedrag - iets minder dan een miljoen euro - hebben we nog geen dekking. Afdelingen binnen de gemeenten weten het al: geld voor eenmalige investeringen is er wel, maar niet voor extra structurele kosten. Dat geld zal uit de eigen begroting moeten komen."


Bericht geplaatst op woensdag 7 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 7 januari 2009
Meer nieuwsberichten over | Oosterheemlijn

Peter Roskott heeft op maandag 12 januari 2009 de volgende reactie geplaatst.

de titel van uw reactie / betoog

Een goede zet van wethouder Edo de Haan!
Na de Wall Street crash tachtig jaar geleden heeft Rijkswaterstaat het Nederlandse bedrijfsleven aan werk geholpen. Dit werk betrof de aanleg van rijkswegen, de bouw van bruggen, viaducten en tunnels.
Kortom: de geschiedenis herhaalt zich, maar dan op kleine (gemeentelijke)schaal!

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |