ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1590 / 1591?print=1 / 1592 >

Proefritten op de Erasmuslijn

maandag 23 april 2007

Wanneer RandstadRail weer gaat rijden mét passagiers tussen Zoetermeer, Nootdorp en Den Haag, blijft nog steeds de grote vraag. Wethouder Marnix Norder wil zelfs geen indicatie geven in termen van weken of maanden. "We moeten goed testen, maar niet langer dan noodzakelijk."
Alleen de start van de exploitatie op de Erasmuslijn tussen Nootdorp en Den Haag lijkt naderbij. "Dat gaat zo goed dat we binnenkort het proefbedrijf kunnen gaan starten. Dat wil zeggen: testen volgens dienstregeling."
De testritten tussen Zoetermeer Centrum en Den Haag verlopen ook steeds beter, aldus Piet Jansen, directeur exploitatie van de HTM.
"We testen eigenlijk op drie fronten: infrastructuur, de voertuigen en de communicatie tussen de voertuigen en de verkeersleiding. In het begin hdden we te maken met veel storingen. Vorige week liep er nog een computer vast. Inmiddels weten we wat daarvan de oorzaak is. Dit soort problemen kunnen we alleen verhelpen door intensief te testen. Sinds een paar dagen zien we een duidelijke verbetering."
De exploitatiedirecteur geeft toe dat met de kennis van nu vorig jaar veel te kort is getest. "Daar hebben we van geleerd. Los van de ontsporingen waren er ook veel storingen. Door nu langer te testen proberen we die problemen straks te voorkomen. Al sluiten we niet uit dat er tijdens het begin van de exploitatie kinderziekten zullen optreden."
De HTM verwacht binnenkort ook te starten met de testritten voor RandstadRail op de Zoetermeerse 'Krakeling'. De Haagse vervoerdr heeft alle benodigde veiligheidsdocumenten overhandigd aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat en wacht nu op groen licht.


Bericht geplaatst op zaterdag 10 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 23 april 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |