ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 15 / 16 / 17 >

Snellere bus naar Rotterdam opstapje treinverbinding

vrijdag 28 januari 2000

door Michel van de Luijtgaarden
De provincie Zuid-Holland wil binnenkort hoogwaardige snelbussen laten rijden tussen Zoetermeer en Rotterdam. Deze maatregel moet een opstapje worden naar de aanleg van een nieuwe treinverbinding tussen de twee steden.
Gedeputeerde Staten zien het liefst deze zogenoemde ZoRo-lijn (Zoetermeer - Rotterdam), maar die zal er voorlopig niet komen, omdat het rijk niet bereid is daar geld voor neer te leggen.
Gedeputeerde M. Norder laat het busplan de komende maanden nader uitwerken. De provinciale statencommisie openbaar vervoer bespreekt het voorstel op 9 februari.
Een woordvoerder op het provinciehuis kan nog niet vertellen hoeveel sneller de nieuwe bussen zullen gaan rijden dan de huidige snelbussen tussen Zoetermeer en Rotterdam. In elk geval is het de bedoeling de frequentie flink wordt verhoogd.
De gemeente Zoetermeer is allesbehalve enthousiast over het provinciale voorstel.
Op het stadhuis wil men liever alle energie steken in een treinverbinding. Zoetermeer is nooit gecharmeerd geweest van bussen, ook al kunnen ze een opstap zijn naar een treinverbinding.

Investeren
"We vinden het beter om gelijk te investeren in een treinlijn dan in een dure busverbinding. Dat hebben we altijd al gevonden en op dat standpunt zullen we blijven", verklaart de gemeente resoluut.
Over één ding verschillen de provincie en de gemeente absoluut niet van mening: beide overheden zijn groot voorstander van een snelle aanleg van de ZoRo-lijn.
Volgens gedeputeerde Noorder is het 'heel uitzonderlijk' in West-Europa dat twee naburige steden van meer dan 100.000 inwoners niet door een raillijn met elkaar zijn verbonden.

Extra
Zoetermeer verwacht van de ZoRo dagelijks duizenden reizigers extra. Het ministerie van verkeer en waterstaat is veel minder optimistisch.
De kosten van aaleg en exploitatie zouden niet opwegen tegende baten van de nieuwe treinlijn. Vandaar dat het ministeriede ZoRo uit de eerste fase van RandstadRail heeft geschrapt. Daarmee is de aanleg ervan voorlopig verdaagd tot na 2005.


Bericht geplaatst op vrijdag 28 januari 2000
Letterlijk bericht Dagblad Z van vrijdag 28 januari 2000
Meer nieuwsberichten over | Zoro-lijn | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |