ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1599 / 1600?print=1?print=1 / 1601 >

'Grootste hobbels met RandstadRail zijn nu genomen'

zaterdag 6 oktober 2007

"Erg prettig," zegt Peter Smit, wethouder van verkeer in Den Haag en in het stadsgewest Haaglanden verantwoordelijk voor verkeer en vervoer.
Gistermiddag om half vijf besloot de inspectie voor Verkeer en Waterstaat dat RandstadRail-lijn 4 helemaal mag gaan rijden. Waar de voertuigen uit de richting van de Uithof nu nog keren op het Centraal Station in Den Haag, mogen ze vanaf maandag door naar de halte Javalaan in Zoetermeer. Maandagmorgen in alle vroegte gaat Smit samen met zijn Zoetermeerse collega een ritje maken met lijn 4.
De opening van het traject komt geen moment te vroeg. In Zoetermeer werd al flink gemord over het feit dat passagiers al maanden met vervangende bussen moeten rijden. Bovendien werd gisteren bekend dat twee PvdA-Kamerleden opheldering eisen van minister Camiel Eurlings van Verkeer. Waarom rijden de sneltrams wel op de Erasmuslijn naar Rotterdam en nog niet naar Zoetermeer, wilden zij weten. Smit kan voor dit soort vragen wel begrip opbrengen, zegt hij. "Maar ik moet onderscheid maken tussen wat mensen vinden en willen aan de ene kant en wat kan aan de andere. Die dingen staan los van elkaar. Maar dat neemt niet weg dat ik het me wel aantrek."
Betekent het besluit dat er treinen met passagiers gaan rijden ook dat het veilig is voor de passagiers om in een RandstadRail-voertuig te gaan zitten? "Menselijkerwijs gesproken is het veilig, ja," zegt Smit. "Alhoewel natuurlijk niemand ooit kan beloven dat er niets kan gebeuren. Maar we hebben wel alles helemaal suf getest."
Met de ingebruikname van lijn 4 is bijna heel RandstadRail in gebruik. Alleen op de lus in Zoetermeer, de krakeling genaamd, mogen nog geen voertuigen rijden van de inspectie. Wel begint daar volgende week het proefbedrijf. Dat betekent dat de sneltrams al helemaal volgens de dienstregeling gaan rijden, maar nog geen passagiers vervoeren. Smit laat doorschemeren dat hij verwacht dat het niet al te lang hoeft te duren dat ook dit traject officieel in gebruik kan worden genomen. "Als het proefbedrijf start, is het alleen nog een kwestie van storingsvrij rijden," zegt hij.
Want aan het proefbedrijf ging het testbedrijf vooral en daarbij is al heel lang storingsvrij gereden. Een van de grote hobbels was een groot aantal problemen met de wissels. Volgens Smit zijn die nu allemaal verholpen. "Alle garanties over de wissels zijn er."


Bericht geplaatst op zaterdag 31 januari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 6 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |