ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1600 / 1601 / 1602 >

Eerste reacties passagiers positief

donderdag 1 november 2007

Eindelijk zijn alle trajecten van RandstadRail weer in gebruik. Afgelopen zaterdag reed RandstadRail 3 weer zijn eerste rondje door Zoetermeer sinds de stillegging bijna een jaar geleden. Veel Zoetermeerders maakten van de gelegenheid gebruik en reden deze dag gratis een rondje mee. Volgens een woordvoerder van de HTM hebben ze veel positieve reacties gekregen van reizigers. Afgelopen zondag namen we zelf de proef op de som en ervaren hoe RandstadRail bevalt.

Een rit op de krakeling leert ons in ieder geval dat de HTM erg zijn best doet om het de reizigers naar de zin te maken en om mensen zo goed mogelijk te informeren. Iedereen ontvangt bij binnenkomst een zakje dropkrakelingen en medewerkers van de HTM zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies. Zo treffen we Maryneidi die speciaal getraind is om reizigers te woord te kunnen staan over de RandstadRail. Ze hoort de klacht aan van een passagier die meent dat het onduidelijk is aangegeven dat je in de trein zelf niet kunt afstempelen. Zeker als je opstapt vanaf de halte Driemanspolder. Op de terugweg lijkt dit bevestigd te worden wanneer een echtpaar instapt op desbetreffende halte en vertwijfelt met de strippenkaart in de hand rondkijkt, op zoek naar een stempelautomaat. Op de haltes zijn diverse borden te vinden die erop wijzen dat er voor het instappen gestempeld moet worden, maar als je bijvoorbeeld op station Leidsewallen met de lift naar boven komt, mis je het bord en de automaat.
Ook Cher van den Bosch deelt snoep uit en vraagt belangstellend aan reizigers of zij ze ergens mee kan helpen. Cher volgt de opleiding Particulier Beveiliger op het ID College en loopt vier weken stage bij de HTM. Zelfs in haar herfstvakantie heeft ze hard doorgewerkt.
Onze trein komt stipt op tijd aan en het blijkt een prettig vervoermiddel. Een kleine waarschuwing is echter wel op zijn plaats: moeders hou uw kroost in de gaten, want het stoppen en wegrijden gaat met genoeg kracht gepaard om de kleintjes op hun billen te laten landen als ze staan. Tijdens onze rit zijn we twee keer getuige van kinderverdriet. Verder zijn de reacties van de reizigers over het algemeen enthousiast. Mevrouw Jongsma (77) keerst terug van een bezoek aan haar zus in De Leyens en is blij dat ze niet langer is aangewezen op die dure taxi. "Nu zal ik 's avonds niet zo snel met de RandstadRail reizen, zeker niet nu het zo vroeg donker is", vertelt zij. "Maar voor de zondagmiddag is het voor mij een prima vervoermiddel."

Nikkie is blij dat de trein eindelijk weer rijdt, wat haar betreft net op tijd. De herfst is begonnen en als de regen echt met bakken uit de hemel komt, verruilt zij haar fiets voor de trein. "Zo kom ik toch met een normaal kapsel aan op school. Want mij zul je echt nooit zien in zo'n vreselijk regenpak hoor." We hopen inderdaad dat de RandstadRail zelfs in de herfst netjes op de rails blijft en de reiziger snel en comfortabel van halte naar halte vervoerd.


Bericht geplaatst op zaterdag 31 januari 2009
Bron: Nieuwsblad Zoetermeer van donderdag 1 november 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |