ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1611 / 1612 / 1613 >

Ingezonden brief Nieuwsblad Zoetermeer over Bleizo

donderdag 14 februari 2008

Zoetermeer en Lansingerland zijn opgelucht. Beide gemeenten gaan een station Bleizo voorbereiden. De foto toont gelukkige bestuurders. Mooi, beide gemeenten kunnen weer euro's verdienen aan de ontwikkeling van een stuk grond aan de zuidkant van snel- en spoorweg.
Afgezien van de winst op de grondhandel zie ik het nut voor Zoetermeer niet zo erg. Duidelijk is dat twee groepen burgers baat hebben bij een station: de inwoners van Oosterheem uit Oosterheem en de medewerkers van de bedrijven die zich op de toekomstige bedrijventerreinen gaan vestigen.
Afhankelijk van de aansluitende busverbinding kan ook de Bleiswijker blij zijn. Die groepen kunnen op Bleizo de stopper nemen naar Den Haag of Gouda. Als NS daar tenminste wil stoppen. Voor andere Zoetermeerders is het station ongunstig. Alleen als er een directe buslijn komt richting Zoetermeer (Centrum-West?) en naar Rokkeveen Oost en West, dan kan het wat worden. De ZoRo-bus? Die passeert Rokkeveen dan helemaal, terwijl die in vorige plannen nog langs de rand reed. Een probleem? Ja, want de huidige bus 170 vervalt vermoedelijk als de ZoRo gaat rijden.
Overigens, het blijft jammer dat de gemeente de kant van Den Haag koos in de discussie over de hogesnelheidslijn. Als Zoetermeer begin jaren negentig had meegewerkt met de bouw van het huidige tracé, onder voorwaarde dat we een halte voor de sneltrein Schiphol - Breda zouden krijgen, waren we beter uit geweest. Dat had ook voor het bedrijfsleven op het veilingterrein van Bleiswijk, op de bedrijventerreinen Lansinghage en Prisma goed geweest. In 10 minuten op Schiphol, in 6 minuten in Rotterdam. Alle bedenksels van nu schieten niet op.
Bleizo - Schiphol wordt met geluk 55 minuten, Bleizo - Rotterdam een half uur (met een niet-comfortabele overstap op Gouda). Maar Haaglanden wilde een station in Den Haag en Zoetermeer volgde dat standpunt. Het kabinet besloot echter anders. Nu moet er dan toch iets komen. Het zal vast een mooi station worden. Transparant, met veel glas, sociaal veilig door veel licht en camera's. RandstadRail alsnog aansluiten op de HSL lijkt mij een beter plan. Dan wordt dat hét knooppunt van de regio en kunnen de bestuurders nog een keer blij op de foto. Wat later misschien zelfs nog een keer: als op dat topstation tegelijkertijd de sneltrein naar Schiphol en de teruggekeerde Intercity naar Utrecht stoppen.

Rubriek 'Lezers Schrijven', brief door Ed Coenen, Zoetermeer


Bericht geplaatst op dinsdag 3 februari 2009
Bron: Nieuwsblad Zoetermeer van donderdag 14 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Zoro-lijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |