ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1616 / 1617 / 1618 >

Stadsgewest wil miljoen besparen op de Regiotaxi

zaterdag 31 januari 2009

De Regiotaxi krijgt minder geld van Haaglanden als het aan het stadsgewest ligt. Haaglanden is van plan om een miljoen euro te besparen op het vervoer dat vooral bedoeld is voor mensen die gehandicapt zijn, of slecht ter been, zo blijkt uit stukken van de gemeente Delft. Het is de bedoeling dat mensen die de Regiotaxi niet per se nodig hebben, er straks ook minder gebruik van gaan maken.
Het miljoen dat het stadsgewest niet langer wil uitgeven komt uit het openbaar vervoerpotje van Haaglanden. Het stadsgewest stelt nu dat het geld niet bedoeld is voor de Regiotaxi, maar voor regulier tram- en busvervoer. De gemeenten zouden een deel van de besparing van het stadsgewest zelf moeten gaan bekostigen.
Het goedkope taxivervoer voor gehandicapten en ouderen liep vorig jaar volkomen spaak. Uitvoerder BTR kon het werk niet aan en liet veel klachten in de kou staan. Het regende klachten van (vaak kwetsbare) mensen die niet of uren te laat werden opgehaald of weggebracht. Uiteindelijk brak het stadsgewest met de uitvoerder en nam vervoersbedrijf Connexxion het vervoer tijdelijk over.
Sindsdien praat het stadsgewest over diverse soorten aanpassingen van de Regiotaxi. Haaglanden ontkent de plannen niet, maar benadrukt dat ze nog in discussie zijn. "Sommige gemeenten binnen het stadsgewest zijn het ermee eens, anderen niet. Binnen vier beslissen we erover," zegt een woordvoerder. Het is mogelijk dat de financiering nog veel rigoureuzer op de schop gaat.
Delft en Zoetermeer maken zich grote zorgen over de voorgenomen bezuiniging die ruim een kwart van het huidige budget beslaat. "De Regiotaxi heeft de afgelopen nogal wat reputatieschade opgelopen en moet nu alle kans krijgen op zich te herstellen," schrijven zij aan Haaglanden. Zij benadrukken bovendien dat gemeentelijke budgetten die gebruikt kunnen worden voor extra financiering nu al sterk 'onder druk' staan.
De gemeenten pleitten in de brief voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers die zorg krijgen en voor mensen met een handicap. Zo zou het gebruik van de Regiotaxi kunnen worden teruggedrongen. Het bestuur van Haaglanden overlegt dinsdag over de Regiotaxi.


Bericht geplaatst op zondag 8 februari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 31 januari 2009
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |