ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1617 / 1618 / 1619 >

HSL rijdt straks van 05.00 tot 00.30 uur

woensdag 28 januari 2009

De hogesnelheidstreinen op het HSL-tracé gaan in de vaste dienstregeling rijden van vijf uur 's morgens tot half één 's nachts. Het spoor zal tussen 00:30 en 05:00 uur niet worden gebruikt, ook niet voor andere treintransporten. Een woordvoerder van de NS heeft dat dinsdag desgevraagd laten weten.
Bewoners in de fusiegemeente Lansingerland (Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Berschenhoek) die dicht bij het nieuwe spoor wonen, vrezen voor verstoring van een deel van hun nachtrust. Ze baseren zich op de proefritten die sinds september dagelijks op het tracé worden gemaakt. Die testritten gaan volgens omwonenden tot 'zeker 23:30 uur' door.

Prorail en de NS verklaarden ruim een maand geleden geschrokken te zijn van het grote aantal klachten over geluidshinder.
De VVD-fractie in Lansingerland stelde onlangs vragen aan het college van B en W over de rijtijden van de HSL na de proefperiode. Ze wilde weten op welke uren er 's nachts niet wordt gereden en aan welke regels de HSL zich qua geluidsproductie moet houden.
Het testrijden, zo’n 20 ritten per dag, gaat voor onbepaalde tijd door.


Bericht geplaatst op zondag 8 februari 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 28 januari 2009
Meer nieuwsberichten over | Hogesnelheidslijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |