ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 160 / 161?print=1 / 162 >

Nieuwe busplannen

zaterdag 27 april 2002

Connexxion en HTM hebben plannen gepresenteerd betreffende de nieuwe busdienstregeling. Deze gaat in op 15 demember 2002. Tot en met 15 mei kan er bij Stadsgewest Haaglanden gereageerd worden op deze voorstellen. Zend reacties naar: Ontwikkelbureau Openbaar Vervoer, Postbus 66 2501 CB Den Haag, onder vermelding van 'Inspraakreactie dienstregeling 2003'.

De plannen die Zoetermeer aangaan zijn als volgt:

Lijn N5 Den Haag - Rijswijk - Ypenburg - Forepark - Leidschenveen - Zoetermeer
Den Haag heeft momenteel in de nacht van zaterdag op zondag een nachtnet van vier buslijnen die elk een deel van de agglomeratie bedienen. Door de groei van de woonwijken Ypenburg en Leidschenveen ontstaat ook hier behoefte aan een nachtbus. De nieuwe lijn N5 zal net als de andere nachtlijnen vertrekken bij het Buitenhof. Vervolgens gaat de bus via de Haagweg, Ypenburg, Forepark en Leidschenveen naar discotheek Locomotion. De nachtlijnen rijden in een uurdienst.

Lijn 42 Den Haag - Forepark - Leidschenveen - Zoetermeer
De frequentie op het deel Den Haag - Leidschenveen zal door de weeks ook buiten de spits verhoogd worden tot een kwartierdienst.

Lijn 50 Zoetermeer - Rijswijk
Het deel Rijswijk station - De Schilp zal vervallen in verband met te weinig reizigers.

Lijn 52 Zoetermeer Rokkeveen - Rijswijk
Deze lijn zal vervallen in verband met te weinig reizigers.

Lijn 75 Centrum West - Palenstein - Zoeterhage - Oosterheem
Lijn 76 Centrum West - Oosterheem
Lijn 75 zal ingekort worden tot Zoeterhage. Er zal een ommetje gemaakt worden via 't Keerpunt en de nieuwe PWA-hal. De dienst naar Oosterheem zal worden overgenomen door een nieuwe lijn 76, welke rechtstreeks naar Centrum West rijdt. De frequentie van 76 wordt gelijk aan die van 75 nu: twee keer per uur ma-za overdag, één keer zondags en 's avonds.

Het totale overzicht van de voorstellen is te downloaden als PDF-bestand (1580 kb).

Aanvulling 1 juni 2002
Gemeente Zoetermeer heeft bezwaar tegen diverse wijzigingen. Zo wil men de nachtbus doortrekken tot verder Zoetermeer in. De gemeente is tegen het opheffen van lijn 52 Zoetermeer - Rijswijk. Campagnes en proefabonnementen moeten de aandacht op deze buslijn vestigen.
De directe lijn 76 Centrum West - Oosterheem moet twee keer zo vaak gaan rijden: 4x/uur in de spits, de rest van de week (dus ook 's avonds) 2x/uur.
Het indelen van Oosterheem in de zone Benthuizen moet niet doorgaan, vind Edo Haan, de nieuwe Pvda-wethouder voor Verkeer en Vervoer. Deze herindeling staat voor 1-1-2003 gepland.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 april 2002
Eigen nieuws; zaterdag 27 april 2002
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling trein

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |