ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1621 / 1622 / 1623 >

Angst houdt rolstoelers uit Randstadrail

woensdag 25 februari 2009

Mensen met een rolstoel of een scootmobiel maken nauwelijks gebruik van Randstadrail. Dat terwijl zij dankzij de sneltram tussen Den Haag en Zoetermeer voor het eerst zelfstandig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Angst lijkt de grote boosdoener.

Voor veel mensen in een rolstoel is de drempel om de sneltram in te gaan net te hoog. Voorall, de belangenvereniging voor Hagenaars met een beperking, bevestigt dit. De vereniging houdt daarom volgende week een enquête onder leden van aangesloten organisaties om te bekijken of er behoefte is aan een 'kennismakingsproject Randstadrail', waardoor mensen in een rolstoel of scootmobiel in de toekomst wel alleen durven te reizen.

"Vrijwilligers zullen hen dan één tot drie keer gratis begeleiden," legt Tilly van Wijk van Voorall uit. "Op de dichtstbijzijnde halte stappen ze op. Daar leren vrijwilligers hen hoe ze bijvoorbeeld een kaartje moeten stempelen en hoe je een scootmobiel in het voertuig moet plaatsen."

Mensen met een beperking zijn vooral bang dat een voertuig strandt tussen twee haltes. "Het is dan erg lastig om met de scootmobiel weg te komen."

Volgens HTM-woordvoerder Marion de Vries is er geen reden tot ongerustheid. "Bij een calamiteit wordt het voertuig naar een veilige plek gereden. Dit kan een halte, een opstelspoor of remise zijn. Is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld door stroomuitval, dan worden de hulpdiensten opgeroepen om de reizigers die het voertuig niet zelfstandig kunnen verlaten, te assisteren."

Een ander probleempunt is het in- en uitrijden van het voertuig vanaf de perrons. Uit een in november 2007 gehouden test van deze krant bleek dat dit niet overal even gemakkelijk is. De afstand en het hoogteverschil tussen het Randstadrailvoertuig en het perron was soms te groot. Uit een deze week uitgevoerde test bleek dat dit nog niet overal is opgelost. De HTM kon dit 'vanwege de vakantie' niet bevestigen.

Voorall zal binnenkort een nieuw onderzoek beginnen naar de perrons. "We zullen samen met het stadsgewest Haaglanden het tracé weer afgaan en metingen verrichten. De HTM zegt dat ze aan de perrons hebben gewerkt," licht Jaap Trouw toe. De adviseur toegankelijkheid verkeer en vervoer van Voorall is positief over Randstadrail. "Mensen wennen er aan. In het begin was er onvrede over bepaalde zaken, ik denk dat het systeem nu goed functioneert."


Bericht geplaatst op zaterdag 7 maart 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 25 februari 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |