ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1625 / 1626 / 1627 >

HTM verhelpt slijtage aan sporen Randstadrail

vrijdag 6 maart 2009

De sporen van Randstadrail tussen Zoetermeer en het Haagse Beatrixkwartier zijn onderhevig aan slijtage. Daardoor hebben voertuigen meer last van trillingen, met als gevolg meer geluidsoverlast. De HTM pakt de slijtage aan door de rails te slijpen en te frezen.
Het stadsgewest Haaglanden meldt dat de slijtage snel moeten worden verholpen omdat deze zich 'progressief ontwikkelt'. Volgens de HTM gaat het om een een 'logisch verschijnsel bij trams' en maakt de aanpak deel uit van het reguliere onderhoud.

Omwonenden van Randstadrail, met name in Zoetermeer en Voorburg, ervaren geluidsoverlast van sneltrams. De HTM verwacht met het slijpen van de sporen die overlast aanzienlijk te kunnen terugbrengen. De werkzaamheden moeten nog deze maand zijn afgerond.

Het stadsgewest en de gemeente Zoetermeer hebben verschillende geluidsmetingen laten doen op de tramtrajecten. De resultaten zouden niet verontrustend zijn. Op de Oosterheemlijn worden de toegestane geluidsbelastingen niet overschreden. Dat zou ook gelden voor het baanvak in Voorburg. Een probleem hier waren de oude RET-voertuigen die over de Erasmuslijn rijden. Die worden nu vervangen door nieuwe, stillere metrostellen.

Een ander fenomeen is het piepende geluid dat de HTM-sneltrams produceren, wanneer ze een bocht inrijden. De overlast is volgens Haaglanden het ergst in de stedelijke gebieden, omdat de bochten daar vaak het scherpst zijn. Een beruchte plek is de bocht van de Laan van Meerdervoort en de Waldeck Pyrmondkade in Den Haag. "Wat we hiertegen kunnen doen is onder andere de rails nat maken, insmeren of waar nodig slijpen," licht een HTM-woordvoerder toe.

In Zoetermeer wordt snel begonnen met de kap van een aantal bomen die direct gevaar oplopen voor Randstadrail. Het gaat om bomen die dicht op het spoor staan of dreigen om te vallen of takken verliezen.


Bericht geplaatst op zondag 8 maart 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 6 maart 2009
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |