ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1627 / 1628 / 1629 >

'Snel halte Randstadrail in wijk Noordhove'

dinsdag 10 februari 2009

De wijk Noordhove moet snel een Randstadrail-halte krijgen. Daarvoor pleit de PvdA in de Zoetermeerse gemeenteraad. Noordhovenaren zouden gediend zijn met een sneltramstation aan de Ruimtebaan, tussen de haltes Seghwaert en de Willem Dreeslaan in Oosterheem.

Ook de gemeente Zoetermeer wil de halte en pleit er al jaren voor bij het stadsgewest Haaglanden. Tot nu toe zonder succes. Het stadsgewest wil eerst hard aangetoond zien dat er voldoende in- en uitstappers zijn op de halte-Ruimtebaan.

De PvdA wil het station, en liefst zo snel mogelijk. De sociaal-democraten legden afgelopen zaterdag hun oor te luister bij het winkelcentrum Noordhove, en vingen daar veel reacties op over de matige bereikbaarheid van de wijk met het openbaar vervoer. Hoewel een eventuele halte-Ruimtebaan aan de rand van Noordhove ligt, verwacht de PvdA voldoende reizigers vanuit de noordelijke woonwijk.

Volgens PvdA-leider Rob Janssen zou Zoetermeer de kosten van de aanleg van de halte kunnen voorschieten. "Als het stadsgewest Haaglanden het geld niet heeft, kan Zoetermeer het voortouw nemen. Er wordt hard nagedacht over projecten die eventueel naar voren kunnen worden gehaald, zoals het doortrekken van de Oosterheemlijn naar het nieuwe station Bleizo. Wat ons betreft krijgt een nieuwe halte bij de Ruimtebaan voorrang boven een halte bij het Van Tuyllpark."

De gemeente zegt binnenkort weer in overleg te gaan met het stadsgewest over een nieuwe stopplaats in Noordhove. "We moeten realistisch zijn en kritisch kijken naar de meerwaarde van zo'n halte. Als je een extra stop inlast op Randstadraillijn 4 tussen Seghwaert en Willem Dreeslaan, wordt de reistijd ook langer. En is de halte aan de Ruimtebaan goed te ontsluiten?"

In het verleden is gekeken naar een sneltramverbinding richting Leiden, die dwars door Noordhove zou lopen. De reservering van het tracé ligt er nog, maar realisering van de verbinding is de komende decennia niet te verwachten.


Bericht geplaatst op zondag 8 maart 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 10 februari 2009
Meer nieuwsberichten over | Oosterheemlijn | Plannen algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |