ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1629 / 1630 / 1631 >

Ingezonden brief: Qbuzz-bussen onveilig

donderdag 5 maart 2009

Er werd aan een grap gedacht, bij de aankondiging, nieuw streekbusvervoer, genaamd Qbuzz. Het zal wel, er werd gedacht aan een rare Kwiebus, een gezegde.

Inmiddels is men, diegenen die van het streekbusvervoer gebruik moeten maken gewend aan de naam, en aan het gezicht van de altijd vuile grijze bus, die overigens wel stiller rijdt dan zijn voorganger Connexxion.

Maar waar je niet aan gewend raakt, is de onveiligheid, het onpraktische, de zeer oncomfortabele inrichtring van de bus. Daarin lijkt deze toch wel op die rare spreekwoordelijke Kwiebus.

Smal pad, hanglussen, streekvervoer rijdt meestal een lange rit, hang/staanplaatsen zijn dan niet op z'n plaats. Stoelen waarop je na enkele minuten al niet meer weet hoe je moet zitten.

Maar vooral, begint het voorin de bus: treden, stoepjes, trapjes, hoe kan dit? Mensen met kinderwagens, mensen die niet meer zo soepel zijn, etc. hebben daar moeite mee. Het is te erg voor woorden.

Een geboortekaartje van Qbuzz, spreek uit 'KuBus', is huis-aan-huis verspreid om een gratis rit en kennismaking te realiseren. Maar nee, het is niet haalbaar deze bus voor het streekvervoer.

Men wil én moet veilig en zonder vallen kunnen reizen, niet meer dan normaal en we betalen er meer dan genoeg voor. Helaas lijkt het ook, dat de service sóms uit het oog wordt verloren, met name het rijgedrag in deze toch al onveilige bus, heeft al tot de nodige valpartijen geleid.

L. Vliegenthart Lansingerland


Bericht geplaatst op zaterdag 14 maart 2009
Ingezonden brief De Heraut, 5 maart 2009
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |