ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1630 / 1631 / 1632 >

Met Randstadrail lijn 4 tot aan de A12

dinsdag 17 februari 2009

Over een paar jaar krijgt Zoeterneer een derde openbaarvervoerknooppunt. Na Centrum-West en de Mandelabrugwordt dat het nieuwe NS-station Bleizo. Dat verrijst aan de oostkant van de stad, bij de snelweg A12.

Maandag werd het startsein gegeven voor het verlengen van de zogenoemde Oosterheemlijn. Dit is tramlijn 4 van Randstadrail, die nu nog rijdt tot de halte Javalaan in Oosterheem. De komende jaren wordt een 1400 meter lang viaduct aangelegd tot aan het nog te bouwen NS-station Bleizo bij de A12.

Eerst wordt de grond langs het tracé bouwrijp gemaakt. Ondergrondse kabels en leidingen in het gebied worden verlegd. De verwachting is dat de aannemer nog dit jaar kan beginnen met de aanleg van een viaduct ter hoogte van de Van der Hagenstraat en een viaduct over de Bleiswijkseweg. Hier komt ook een nieuwe halte voor Randstadrail-lijn 4, bedoeld voor bezoekers van het Van Tuyllpark.

De gemeente Zoetermeer verwacht veel van het nieuwe OV-knooppunt Bleizo. Reizigers kunnen hier overstappen op de trein richting Den Haag en Utrecht, of van de trein op Randstadrail-lijn 4 naar Oosterheem of het centrum van Zoetermeer. Over een paar jaar stopt hier ook de nieuwe snelbus tussen Zoetermeer en Rotterdam (ZoRo). Naar verwachting kunnen de eerste trams al eind 2011 naar de A12 rijden.


Bericht geplaatst op donderdag 19 maart 2009
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 17 februari 2009
Meer nieuwsberichten over | Oosterheemlijn | Station Lansingerland-Zoetermeer

Ed Stevenhagen heeft op woensdag 8 april 2009 de volgende reactie geplaatst.

Station Bleizo aan het gas (€ 11 miljoen risico)

Met betrekking tot Station Bleizo zijn nog enige hobbels te nemen. Bleizo ligt boven op een CO2-leiding, en die moet nog worden verstopt. De grond was waarschijnlijk niet te verkopen aan als industrieterrein maar wel als station openbaar vervoer (?). Nee dus. Verder heeft men een duiker onder de A12 uit het bestemmingsplan station Bleizo geknipt om zo vragen van Rijkswaterstaat over de CO2-leiding door de duiker niet te hoeven beantwoorden. En op deze manier verdween ook de 80 bar kerosineleiding en 40 bar aangasleiding aan de koplokatie uit het beeld. In de begroting zijn voor Oosterheem en Prisma zo'n € 11 miljoen risico opgenomen wanneer men echt doorkrijgt hoe de vork in de steel steekt.
Hier vindt u alle informatie:
http://www.xs4all.nl/~estevenh/geonet/co2/index.html

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |